Színesebb, nagyobb táncfesztiválra készül Veszprém

EKF ide vagy oda, Veszprém már így is a tánc és a zene városa. Ezt természetesen ki is használjuk, a táncművészet EKF programunkban is kulcsszerepet kap. Ezen a téren egyik nagy dobásunk a már most igen sikeres kortárs táncművészeti fesztiválunk továbbfejlesztése lesz.

 Éppen 20 éve, hogy minden májusban a kortárs táncé a főszerep Veszprémben: A Tánc Fesztiválja 20 éves jubileumi eseményét már az EKF pályázattal összhangban, nemzetközi közegben rendeztük meg. A minden eddiginél nagyobb szabású fesztivál zsűrijében köszönthettük JormaUotinent, a finn Kuopio Táncfesztivál művészeti vezetőjét, akivel a következő években is közös munkát tervezünk. Ez az együttműködés számos ajtót nyit meg előttünk a nemzetközi táncművészeti szcénában.

EKF programunkban nagyot álmodunk. A fesztivált egész Közép-Európára kiterjesztjük: nemzetközi táncversenyeket szervezünk, melyekre külföldi zsűritagokat hívunk. Ezeket kiegészítve tánc- és fotóművészeti workshopokat, kiállításokat és szakmai konferenciákat, vitákat, beszélgetéseket tervezünk. Meghívott összművészeti-kísérleti projektek a digitális eszközök és az élő performanszok közötti kapcsolatot járják majd körbe.

Azt szeretnénk, ha 2023-ban a fesztivál idejére a város egyetlen élő és lüktető táncparketté válna, ahol a legkülönbözőbb előadások és showműsorokok találnak otthonra, korosztálytól és nemzetiségtől függetlenül.

 

(Fotók: atancfesztivalja.hu)