Arany minősítést nyert Veszprém az Entente Florale-n

Arany minősítést nyert Veszprém az Entente Florale Europe európai környezetszépítő versenyen. A város a közterület-megújítás különdíját is hazahozhatta a Kolostorok és Kertek programért.

Porga Gyula polgármester a versney írországi díjkiosztójáról hazatérve úgy fogalmazott: a szép siker nem egy emberhez kötődik, a veszprémi közösség ereje mutatkozik meg egy ilyen elismerésben. „Már amikor a magyar versenyre készültünk, akkor is látszott, hogy a civil szervezetek, intézmények, cégek aktívan kivették a részüket, és ez az európai versenyen is egyértelműen megjelent, ennek is köszönhetően nyertük el az arany minősítést.” – hangsúlyozta  a polgármester.

A zsűri nem a virágok számát értékelte, hanem azt a stratégiát figyelte, amit a város a közterületeivel, parkjaival kapcsolatban érvényesít, és az is fontos szerepet kapott a mérlegelés során, hogy a városlakók és vállalkozók miként veszik ki a részüket: a magánkertekben, ipari területeken miként jelenik meg ez a filozófia.”Az, hogy Veszprémben milyen minőségűek a közterületek és a magánterületek, a veszprémieket minősíti: magas elvárásokkal vannak a városuk kinézetét illetően, és az önkormányzat ennek az igénynek próbál megfelelni” – tette hozzá a városvezető.

Az európai versenyen nyolc ország tizennégy települése képviseltette magát, a magyar Lajoskomárom ezüst minősítéssel tért haza a megmérettetésről.

(Vehir.hu-2023Veszprem, Fotó: Baumann Béla)