Bemutatkozik az EKF arculati pályázat zsűrije

Hét pályázó kapott meghívást a Veszprém-Balaton 2023 EKF program arculattervezési pályázatára, akiket az elmúlt napokban Facebook és Instagram oldalunkon mutattunk be. Most a zsűri következik! 

 

Gerhes Gábor  – A zsűri elnöke,  Munkácsy-díjas  képzőművész, egyetemi oktató, az MTA Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia rendes tagja 

2006–2015 között a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Média design szakán, 2010-től a Budapesti Metropolitan Egyetem fotográfia szakán óraadó tanár. A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület egykori alelnöke. A Magyar Fotóművészek Szövetségének, és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Intermédia szakosztályának tagja. 

Bővebben Gáborról: WIKIPEDIA / Interjú / Video / Kiállítás

 

Farkas Anna – Ferenczy Noémi-díjas tervezőgrafikus

A Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafika szakán diplomázott. 1999-ben alapította saját stúdióját, az Anagraphic-ot, melynek fő profilja kiadványok, arculatok, emblémák és logók  tervezése. Munkái a legnevesebb hazai és nemzetközi szakmai kiadványokban szerepelnek. Rendszeres résztvevője tervezőgrafikai kiállításoknak. Számtalan szakmai  elismerésben részesült: Red Dot Design díjak, A’ Design díj, TDC díj, Magyar Formatervezési Díj, ArtHungry Díj, Aranyrajzszög. 

Bővebben Annáról: Portfólió / Facebook / Hypeandhyper 

 

Laki Eszter – grafikus,  a studio NUR art  directora  

A Képzőművészeti Egyetemen végzett grafika szakon, és járt a MOME Tipográfia képzésére is, az általa alapított studio NUR art directora. Számtalan bár és étterem arculatának megálmodója Barcelonától Budapestig. Tervezett már csomagolást ginnek, kisüzemi sörnek, kézműves olívaolajoknak és kenyereknek, boroknak, organikus kozmetikumoknak, de macaronnak is. 

Bővebben Eszterről:  Portfólió / BehanceFacebook

 

Hegyeshalmi László  –  képzőművész , a z EKF pályázat  Művészeti  Tanácsának  tagja ,  a Művészetek Háza Veszprém igazgatója  

Tanulmányait a szombathelyi Tanárképző Főiskolán 1976-ban, a Magyar Képzőművészeti Főiskolán 1982-ben, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen 2003-ban kulturális menedzser szakon végezte. 1982–88 között tagja a budapesti Fiatal Képzőművészek Stúdiójának, 1985-től a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének. 

1988 óta Nagyvázsonyban él. Festészeti és grafikai munkája mellett alkalmazott grafikával, könyv- és plakáttervezéssel, látványtervezéssel és vizuális pedagógiával foglalkozik. Kurátorként kortárs művészeti kiállításokat szervez, rendez. 2003-tól a veszprémi Művészetek Háza igazgatóhelyettese, 2006-tól igazgatója. 

Bővebben Lászlóról:  Veszprém PortréKiállítás

 

Can Togay JánosBalázs Béla-díjas filmrendező, kulturális diplomata, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt művészeti és kreatív tanácsadója 

Budapesten született, gyermekkorát Németországban töltötte, de élt már Finnországban is. A budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskola rendező szakán végzett Fábri Zoltán tanítványaként. Számtalan filmben szerepelt színészként, de jelentős rendezői és forgatókönyvírói munkássága is. 2008-2014 között a Berlini Collegium Hungaricum igazgatója, majd a babelsbergi Filmegyetem forgatókönyv-fejlesztési professzora. 

2018-tól tagja a Veszprém-Balaton EKF projekt pályázatíró és prezentációs csapatának, jelenleg művészeti és kreatív tanácsadó szerepet tölt be.  

Bővebben Canról:  WikipediaIMDBPort.huInterjú

 

További információ a Veszprém-Balaton 2023 EKF arculati pályázatáról előző cikkünkben.