Hamarosan új arculatot kap Európa Kulturális Fővárosa projektünk

A meghívásos pályázatunk kiírásában EKF projektünk már az új nevével, Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosaként jelenik meg, ezzel is tovább hangsúlyozva a város és a Balaton régió együttműködésének fontosságát. 

pályázati szakaszban született EKF arculat körülbelül két éve készült el. Sok víz lefolyt azóta a Séd-patakon, túljutottunk több pályázati fordulón, majd végül elnyertük az Európa Kulturális Fővárosa címet. 

2018 decembere óta a háttérmunkákra koncentrálunk, építjük csapatunkat, kialakítjuk szervezetünk struktúráját, a beruházások, programok és kommunikációnk stratégiáját. Úgy érezzük, hogy a sikeres jövőbeni kommunikációnak az előfeltétele az, hogy arculatunknak alkalmasnak kell lennie a következő 5 év fejlesztéseit és programjait megjeleníteni.  

A pályázók személyéről a Veszprém-Balaton 2023 szakmai csapata döntött. A kiválasztási folyamatban olyan jelölteket kerestünk, akik képesek nagy arculati rendszerekben gondolkodni, vagy van kulturális területen szerzett tapasztalatuk. Külön öröm, hogy a régióból is sikerült pályázókat találnunk.” – mondta Mészáros Zoltán, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója.  

 

A pályázók névsora: 

zsűri tagjai: 

  • Gerhes Gábor a zsűri elnöke – Munkácsy díjas képzőművész, egyetemi oktató 
  • Farkas Anna – tervezőgrafikus // Portfólió
  • Laki Eszter – grafikus, a studio NUR art directora // Portfólió
  • Hegyeshalmi László – képzőművészVeszprém EKF pályázat Művészeti Tanácsának tagja, a Művészetek Háza Veszprém igazgatója  
  • Can Togay János – filmrendező, kulturális diplomata, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt művészeti és kreatív tanácsadója. 

A meghívásos pályázaton való részvételt a jelöltek 2019. augusztus 23-ig igazolhatták vissza, míg a pályázati anyagot 2019. szeptember 23-ig kell elkészíteniük. Az anonimizált formában leadott pályázatokat a szakmai zsűri értékeli, a nyertes munkát október elején publikáljuk. 

 

A következő napokban Facebook és Instagram oldalainkon bemutatkoznak pályázóink és a szakmai zsűri tagjai. Érdemes figyelni!