Elektromos járműveket fejlesztenek az élhetőbb Veszprémért

Saját fejlesztésű elektromos villanyrobogókat és kerékpárokat, valamint nyilvános elektromos töltőállomásokat tesztel Veszprémben a Servo Movement és a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. egy közös projekt keretében. Az új járművek tesztelői között van Mészáros Zoltán, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. ügyvezetője is.

Temesvári Balázs, az üzemeltető Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta: fontosnak érzik az innovatív kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak a város és a térség élhetőségének javításához. Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere szerint a környezetbarát közlekedési módok elterjedése illeszkedik a város környezettudatos vállalásaiban foglalt célkitűzéseihez.

A Servo Movement által kifejlesztett töltőpontokat hét helyszínen (Agóra, Egyetem A épület, Városháza, Fricska, Aréna, Oliva Hotel, Bagolyvári parkolóház) telepítették a városban, ezeket a következő egy hónapban bárki ingyenesen kipróbálhatja. A panelekre nemcsak elektromos járműveket, hanem bármilyen konnektorról vagy USB-n keresztül tölthető eszközt csatlakoztatni lehet.

 

(Fotók: Servo Movement, VKSZ)