3. i-Portunus nemzetközi mobilitás program - felhívás

Megjelent az Európai Bizottság által támogatott i-Portunus mobilitás program legújabb nemzetközi együttműködéseket ösztönző pályázati felhívása Houses címmel. Ez az előző i-Portunus kiírásokhoz képest széleskörűbb határokon átívelő kezdeményezéseket támogat 40 Kreatív Európa országban, továbbá az Egyesült Királyságban.

A pályázati felhívás részletes angol nyelvű leírása >>

Kiknek a jelentkezését várják?

Fogadó szervek/”hostok” (ez lehet egy szervezet, művész vagy kulturális szakember is), amelyek 2–5 művésszel és/vagy kulturális szakemberrel csapatot alkotnak azzal a szándékkal, hogy együttműködjenek egy vagy több közös projekten. A program minden kulturális szektort megcéloz (kivétel ez alól az audiovizuális művészeti ág), és nyitott különböző megvalósítási formákra, művészeti megközelítésre. Feltétel, hogy a résztvevők a Kreatív Európa országaiban, valamint az Egyesült Királyság területén legálisan tartózkodjanak. Részvételi korhatár: 18+ 

Market Square Events

A projekt előkészítéséhez a szervezők június folyamán heti rendszerességgel angol nyelvű információs és társkereső „matchmaking” alkalmakat tartanak. >>

Következő alkalmak: szerdánként 06.09. | 06.16. | 06.23. 14:00 - 17:00 CEST, amelyekre itt lehet regisztrálni egészen június 22-ig. 

Fókusz: A mostani program a fogadó szervekre/”hostokra”  összpontosít, segítve őket, hogy hatékony és biztos rezidencia lehetőséget, munkakörnyezetet biztosítsanak a művészek / kulturális szakemberek számára. 

Az együttműködési projekt célja:

Alkotás: (társ) alkotói munka, produkció, előadás  

Kapcsolat: Hálózatépítés, nemzetköziesítés 

Edukáció: Kompetenciafejlesztés, szakmai fejlődés 

Megismerés/felfedezés: kutatás, jövőbeni együttműködések/projektek 

A felsorolt célok közül legalább egyenek a megvalósítása szükséges.

Megvalósítás: 2021. augusztus 30. - 2022. május 31.

A megvalósítás vagy élőben vagy hibrid (élő és online) formában kell, hogy megtörténjen. Csak online megvalósításra nincs mód. 

Finanszírozás:

A fogadó szervek kezelik a pályázat útján érkező forrásokat, amelyből max. 10% tarthatnak meg. Az elnyert pályázati forrás fennmaradó részét a projekt további résztvevőinek kell közvetíteniük. Az élőben történő megvalósításért a csapattagok minimum 1500 EUR-t kapnak a legalább 7 napos mobilitás teljesítésnél. Max. pályázható egyéni támogatás az időtartam függvényében: 3000EUR

Beadási határidő: 2021. június 30. (18:00 CEST)

A jelentkezéshez a fogadó szerveknek előzetesen regisztrálniuk szükséges a következő oldalon: 

i-Portunus / Supporting Creative Mobility

A jelen kiírás 2. körének meghirdetése idén augusztusra várható, amelyre 2021. augusztus 23. és október 3. között lehet majd pályázni. 

Nagyon sok sikert kíván a Veszprém-Balaton 2023 csapata a pályázáshoz és a jövőbeli együttműködésekhez!

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!