Kapcsolódj! - közösségi tervezés

Ismerd meg a Veszprém-Balaton 2023 - Európa Kulturális Fővárosa program terveit, és vegyél részt te is a Jutasi úti lakótelep fejlesztésében! 2021. május 17-én egy olyan közösségi tervezési folyamatot indítunk el, melyben a lakótelepen élők megszólításával és aktív bevonásával tervezzük meg az infrastrukturális beavatkozásokat.

A települési közterek a városi élet egyik legfontosabb fizikai terei. Egyszerre ad helyet aktív és passzív tevékenységeknek úgy, mint rekreációnak, sportnak, játéknak, kikapcsolódásnak, találkozásnak, ünnepeknek és közlekedésnek, ugyanakkor észrevehetetlen háttere a mindennapi életünknek és történeteinknek. A jó városi köztér tükrözi és építi a település és a hely identitását, helyeket és jeleket ad a használóknak, amelyekhez emlékek és történetek kötődnek.
A közösségi tervezéssel megvalósuló fejlesztés célja, hogy a meglévő elemeket erősítve, azokat bővítve és rendszerbe kötve egy olyan térrendszert hozzunk létre, ami számtalan lehetőséget ad a városlakóknak, új kapcsolatokat és új használatokat teremt a városi térben. 

De mi is pontosan ez a tervezett térrendszer?

Egy hosszanti, a teljes lakótelep területén megvalósuló, önmagába záródó folytonos köztér. Egy futópálya és gyalogos útvonal, ami a lakótelep közlekedésében egy új, eddig hiányzó infrastrukturális elem szerepét is betölti.
2021. május 17. és július 5. között lehetőséged nyílik arra, hogy részt vehess a tervezésben, akár online, akár offline módon. 
Kérjük, látogass el weboldalunkra, vagy Facebook oldalunkra, ahol minden szükséges információt megtalálsz a közösségi tervezésről, annak lépéseiről és ütemezéséről. 
Kapcsolódj be te is! 
veb2023 Közösségi tervezés

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!