KVARK - A mulandóság szimfóniája 2. - Felező

VEB2023 pályázati együttműködés Pannon Egyetem N épület kertje
VEB2023 pályázati együttműködés Pannon Egyetem N épület kertje

Térhatású audiovizuális koncert - “Nem egy tragédiaként kell megélni, hogy egyszer vége lesz, hanem pont amiatt van most értelme.”

A KVARK Marton Szabolcs zeneszerző saját audiovizuális projektje, ami egy kivételes vetítéssel és egyedi fényfestéssel kiegészülő koncert. Fél szimfonikus hangzással és különleges effektekkel, hangulatában és képi világában egyaránt nem mindennapi vetítéssel alkot meg egy sajátos, crossover világot. Kimozdít a komfortzónánkból, és egy egészen különleges, szürreális élményben lehet részük.

Dramaturgiájának középpontja a halandóság, ami nem mint riasztó, fenyegető dolog van jelen, hanem valami, ami az életnek mélyebb értelmet ad. A lét végessége által válik igazán fajsúlyossá, erre mutat rá a KVARK, mintegy modern kori „memento mori”-ként.

“Látod, mekkora áldás, hogy halandók vagyunk?”

 

A KVARK 2023-ban újabb mérföldkőhöz érkezett: a Szabolcs által komponált zenék most egy teljesen önálló lemez formájában öltenek testet. Az albumon szereplő darabok élőben a VEB 2023 EKF felező eseményén lesznek hallhatóak olyan formában, ahogyan az a debütáló lemezen is szerepel.

A helyszín egyedi lehetőségeit kihasználva a 16 fős zenekar ez alkalommal egy monumentális vetítéssel és fényfestéssel együtt adja elő a darabot.

 

A hétvége során kétszer is elhangzik a lemezbemutató koncert:

Június 17. szombat 19:00 | vendég: Wave Of Sound x Arulei

Június 18. vasárnap 19:00 | vendég: Konkoi

Helyszín: Veszprém, Pannon Egyetem N Épület kertje (Wartha V. u. 1.)

 

KVARK KONCERT: https://www.youtube.com/watch?v=cdNsUtPnOFs

INTERJÚFILM: https://www.youtube.com/watch?v=o9iQsIwO1zo

Még több a KVARK-ról: https://kvarkmusic.com

 

Az előadás 2022 tavaszán Győrben debütált a régi szeszgyár területén a Torula Művésztér kertjében, ahol Szabolcs rezidens művészként alkot, ezt követően ősszel a budapesti Átrium színházban, majd 2023-ban a Budapest Tavaszi Fesztivál megnyitó estéjén is bemutatásra került.

A projektet 2022-ben crossover kategóriában Music Hungary Díjra jelölte a Music Hungary Szövetség.

Az esteken való részvétellel jóváhagyod, hogy megjelenhetsz rögzített képi, videó- és hanganyagon.

Június 14. és 18. között ötnapos örömünnepre várja az érdeklődőket Veszprém és a Bakony-Balaton régió. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program júniusban félidőhöz érkezik és színes programkavalkáddal készül fel a címviselés hátralevő hat hónapjára.

Részletek

Zene Koncert Pannonköztér pannonegyetem felező

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!