Lassú tájbejárás a Balatoriummal - Felező

VEB2023 partner produkció
VEB2023 partner produkció

A Balatorium a balatoni régió ökológiai és tájhasználati kérdéseire és kihívásaira keresi a választ a művészet és a tudomány eszközeinek segítségével. A SLOWWALK, azaz lassú tájbejárás célja, hogy segítsen érzékelni és megérteni a minket körülvevő balatoni táj élővilágának összefüggéseit és működését. A lassú séták során élményszerűen tapasztalhatjuk meg a táj egyedi jellemzőit, ökológiai kapcsolatait.

Strandlegelők

szabadonbalaton x Varga Anna közös tájbejárása

 

Tudsz-e még a Balatonban fürdeni, ha állat vagy?

 

A vízpartok nem is olyan régen még állatok és emberek találkozási helyei is voltak. A Balaton-vidéken a táj adottságai miatt hagyományosan nagy területeket műveltek legeltetéssel, egészen néhány évtizeddel ezelőttig. A legeltetés fajgazdag, mozaikos, nyitott élőhelyeket tartott fenn, amelyek az emberi használat szempontjából is szépek és értékesek.

Miért fontos az ökológiai összekötettések szempontjából, hogy az állatok mennyire tudnak a Balaton környéki területeken, vízpartokon akadálytalanul közlekedni? A néhány órás performansz-séta Balaton és állattartás kapcsolatát vizsgálja strandok és legelők kultúrtörténeti és ökológiai kapcsolódásain keresztül.

Június 14. és 18. között ötnapos örömünnepre várja az érdeklődőket Veszprém és a Bakony-Balaton régió. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program júniusban félidőhöz érkezik és színes programkavalkáddal készül fel a címviselés hátralevő hat hónapjára.

Részletek

Balatorium tájbejárás felező slow walk lassú

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!