Nemzetközi study tour Veszprémben

Mozgalmas hétvégén vagyunk túl, ami a VEB2023 EKF programot illeti, hiszen a hétvégén nem csak a Gizella napokon és a Giro d'Italia befutóján népszerűsíthettük a projektet, hanem nemzetközi study tourt is szerveztünk a városunkba érkező litván és britt újságírók számára. Minden sajtó túra kapcsán fontosnak tartjuk, hogy ne csak Veszprémből hanem a régióból is kapjanak egy-egy szeletet látogatóink, amely a mostani alkalommal sem volt másképp.

Laima Samulė , Judita Zidziuniene és Kristupas Zidziunas turisztikai témában ír Litván turisztikai magazinok számára, míg a britt Alex Stemp a Budapest Times képviseletében érdeklődőtt a program részleteiről.  Az újságírók az első nap reggelén egy EKF tematikájú séta alkalmával járták körbe veszprém látnivalóit, majd Bakonybélbe folytatták útjukat, ahol rendhagyó monostor látogatáson és gregorián énekekkel kísért szertartáson is részt vehettek. Bakonybélt elhagyva a Herendi Porcelánmanufaktúra csoportos idegenvezetése során ismerhették meg a herendi porcelángyártásban rejlő kiválóságot, amely maradandó élményt jelentett mindegyikőjük számára. Az estét a Gizella napokon zárták, ahol a Gizella Női Kar jubileumi koncertjére is ellátogattak. 

A második nap is Veszprémben indult, ahol újságíróink a Kavicsfogú álteknős történetével ismerkedhettek meg  majd Balatonfüred felé vették útjukat, ahol a reformkori városrész bejárását követően hajókázásra invitáltuk őket a "magyar tengeren" . 

A tartalmas két nap után reméljük elégedetten távoztak városunkból és sikerült felkelteni érdeklődésüket a VEB2023 EKF programok iránt, amelyeket saját országukban is tovább népszerűsíthetnek. 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!