Auer Fesztivál

 

Indul az Auer fesztivál Veszprémben
 
Immár hatodik alkalommal, augusztus 13–16. között rendezi meg a Mendelssohn Kamarazenekar az Auer Lipót nevével fémjelzett zenei fesztivált azzal a céllal, hogy Auer szülővárosába, a festői Veszprémbe elhozza azokat a művészeket, akik a nemzetközi zenei élet főszereplőiként a világ legjelentősebb koncerttermeiben lépnek fel.
 
2015 óta olyan világhírű muzsikusok tisztelegtek már Auer emléke előtt Veszprémben, mint Gidon Kremer, Maxim Vengerov, Vadim Repin, Mischa Maisky, a Borogyin Vonósnégyes, Yuri Bashmet, Kocsis Zoltán, Frankl Péter, Baráti Kristóf, Kelemen Barnabás, Ránki Dezső, a Keller Kvartett. Auer szellemi örökségének megfelelően a fiatalok is helyet kapnak a meghívottak között, most két Fischer Annie ösztöndíjas pályakezdő művész, Hartmann Domonkos és Magyar Valentin mutatkozhat be.
 
Az idei fesztivál különlegessége, hogy hallhatjuk majd AUER LIPÓT egykori hegedűjét is. Ezen a kivételes hangú, Antonio Stradivari által készített hegedűn VADIM GLUZMAN, a világhíres – Auer Lipót által alapított – orosz hegedűiskola jeles képviselője fog játszani a Mendelssohn Kamarazenekar élén. Szintén a Mendelssohn Kamarazenekarral lép fel a világhírű Kossuth-díjas szoprán, Miklósa Erika is, és hallhatjuk a Magyar Örökség díjas Szent Efrém Férfikar hangversenyét is. Itt lesz a Deutsche Grammophon sztárzenekara is, a JANOSKA ENSEMBLE, a fesztivált pedig az Auer Trió hangversenye indíja majd.
 
A fesztivál művészeti igazgatója Kováts Péter, Bartók–Pásztory-díjas hegedűművész.
 
www.auerfesztival.hu

Auer Fesztivál

Veszprém

2020. augusztus 13. 20:00

Zene
Auer Fesztivál
komolyzene
Esemény
Event