Bakony Expo 2020
 
 
A járványhelyzet okozta szigorítások miatt a hétvégi, november 13–15-re tervezett rendezvényt a szervezők elhalasztják egy későbbi időpontra, amikor biztonságosan találkozhatunk vidékünk termelőivel és portékáikkal.
 
Idén hetedik alkalommal 2020. november 13-15. között várja látogatóit a Bakony Expo, a bakonyi ízek vására. A három napos rendezvénynek idén is a Veszprém Aréna ad otthont.
 
November 13-án, pénteken 14-19 óra között, november 14-én, szombaton 9-19 óra között, november 15-én, vasárnap pedig 9-18 óra között helyi termelők, vásározók és kézművesek kínálják portékáikat.

A Bakony Expo rendezvényein megismerkedhetünk a tájegységre jellemző gasztronómiai és népi kulturális hagyományokkal, míg szórakoztató színpadi produkciók és a helyi konyhával kapcsolatos témák is terítékre kerülnek.
A vásár során Veszprém megyei és helyi őstermelők kínálják termékeiket, a látogatók mesterségeket és szerszámokat ismerhetnek meg interaktív, szórakoztató módon. Az Expo kínálatából természetesen nem hiányozhat kiemelt nemzeti értékeink és hungarikumaink megismertetése, bemutatása sem.
 
A 2020-as év témája a gomba lesz.
A környékre jellemző ízvilág, értékes receptek, konyhai praktikák és kulináris finomságok a helyszínen kipróbálásra kerülnek, a színes kulturális és gyermekprogramok forgatagában bekukkanthatunk például Nagymama portájába.

A rendezvény céljai közt szerepel a Bakony vidék kulturális örökségének ápolása és továbbadása a programok sokszínűségén keresztül, az érdeklődőket néptáncbemutatók és népzenei koncertek szórakoztatják.

A programok minden korosztályt megszólítanak, bemutatják és közelebb hozzák a térség egyedülálló gasztronómiai és kulturális hagyományait, nemcsak a környéken élők, hanem mindenki számára.
Az idei év különleges, hiszen az egészségügyi helyzet miatt sok rendezvény elmaradt, elhalasztásra került. A Bakony Expo szervezői készülnek a vásár megrendezésére, természetesen az egészségügyi előírások szigorú betartása mellett.
 
További infó: https://bakonyexpo.hu/ 

Elhalasztva - Bakony Expo 2020

Veszprém

2020. november 13. 14:00

Bakony Expo
Régió
Esemény
Gasztronómia
Hagyomány
Event