Music Hungary sajtótájékoztató
 
 
Music Hungary Konferencia 2020. november 9-10.
 
A Music Hungary Konferencia 2020-ban megújulva, a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címet elnyert Veszprémből jelentkezik, hogy teret adjon a zeneipart érintő legfontosabb eszmecseréinek.
 
Idén megannyi téma között kiemelt szerepet kap majd a koronavírus világjárvány okozta a kultúrszférát is erősen érintő gazdasági válság, az állami szerepvállalás, a dalszövegek felhasználása a technológiai változások tükrében, a zenészek jövedelme, vagy épp a koncertjegyek áfájának csökkentése.
 
A konferenciáról
 
A Music Hungary Konferenciát 2012-ben indították útjára azzal a három kiemelt céllal, hogy párbeszédeket indukálva összefogja a zeneipari szereplőket és együttműködéseket generálva egységbe kovácsolja a szektort, hogy tudásátadással és professzionális attitűddel gazdagítsa tagjait, és végül, de nem utolsó sorban szakmai érdekképviseletet biztosítson a kormányzati döntéshozók felé. Alapítói között a szakma olyan képviselőit találjuk, mint a Sziget Fesztivál, a Live Nation vagy az Artisjus. 
 
Ezen célok mentén haladva szervezték meg évről évre a Music Hungary Konferenciát, majd a 2017-es évben hivatalosan is bejelentették a Music Hungary Szövetség megalakulását. A Szövetség nem csak képviseli a hazai zeneipar érdekeit és szakoszátlyain keresztül folyamatosan kommunikál a szereplőkkel, de aktív részese is olyan állami kezdeményezések létrehozásának és működtetésének, mint a zenei export, a tehetséggondozás, könnyűzenei oktatás vagy a közönségbázis erősítése. 
 
2020-ban elhagyva az egri Bolyki-pincészetet a Konferencia a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címet elnyert Veszprémben a Hangvillában kerül megrendezésre november 9-10. között.
 
Jegy és szállás információ a Music Hungary oldalán található. >>
 
A legfrissebb cikkünk a Music Hungary Konferenciáról itt olvasható. >>

Music Hungary Konferencia 2020

Veszprém, Hangvilla

2020. november 09. 10:00

Zene
Music Hungary
Esemény
Event