Közösségi tervezés | Táborállás park 5. alkalom

Szeptember 28-án tartottuk az ötödik, véglegesítő tervezési alkalmat a Táborállás parkról. A találkozón először ismét átnéztük az előzőleg készített tervet. Miután megállapítottuk, hogy a jelenlévők elégedettek a „művükkel”, és senki sem szeretne további változtatást, rátértünk az utolsó feladatunkra: a priorizálásra.

A priorizálás lényege, hogy a parkra vonatkozó fejlesztési javaslatainkat rangsoroljunk. Ez akkor jöhet jól, ha a későbbiek során esetleg nincs elegendő forrás arra, hogy egyszerre valósuljon meg a teljes beruházás. Ilyenkor jó tudni, hogy melyek azok az elemek, amelyek sürgősebbek. Minden résztvevő maga határozta meg a saját prioritási rendjét, majd ezeket egymásnak bemutatva megvitattuk és kialakítottuk a végső sorrendet. Ez az alábbiak szerint néz ki:

  • A legfontosabbnak a rendezvénytér témáit, azon belül is elsősorban a színpad befordíthatóságát ítéltük. Ez az a kérdés, ami mind az Agóra, mind a szomszédos épület lakói számára igen fontos. Ez persze úgy lenne az igazi, ha a rendezvénytér kialakításával és árnyékolásával együtt tudna megvalósulni….

  • Második helyre a zöldfelületet érintő kérdések kerültek. Legnagyobb hangsúlyt a sövényekkel történő „külső” körbekerítés kapta, de szorosan a nyomában volt a belső átláthatóság növelése.

  • Harmadik helyen a parki infrastruktúra fejlesztése szerepelt – a padok, szemetesek, ivókút, biciklitároló létrehozása, bővítése.

  • Ezeket követték nagyjából holtversenyben a közösségépítő funkciók, vagyis a gyerekrész és a közösségi parkrész kialakítása. 

  • A sort a nézőtérként is funkcionáló modern bútor zárta.

Reméljük persze, hogy a későbbiek során majd a közösségi tervezés során megálmodott összes funkcióval és eszközzel együtt újulhat meg a Táborállás park, de ettől még izgalmas volt látni, hogy kinek melyik elemek a legfontosabbak.

Ezzel le is zárult a közösségi tervezési folyamat legaktívabb szakasza. 

A hatodik alkalmat – a korábbi tervekkel ellentétben – az október 2-án, szombaton délután tartjuk, tervbemutató formájában. Ezen a napon az Agóra a Hungarikumokhoz kötődő rendezvénnyel várja a veszprémieket, de programok között megtalálnak minket és Táborállás park most elkészült tervjavaslatát is!

Reméljük, minél több mindenkinek lesz lehetőségünk bemutatni az elmúlt egy hónap közös munkáját! A bemutatót követően – az ahhoz esetleg még érkező észrevételeket is figyelembe véve – már a tájépítészeken lesz a sor, hogy a helyiek által megálmodott elképzelésből elkészítsék a valódi terveket. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki részt vett a Táborállás park közösségi tervezésében!

Vissza a főoldalra

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!