Kulturális-Művészeti Programok Támogatása

A benyújtás határideje: 2021. 10. 31. 23:30

A VEB2023-EKF Program átfogó célja a kulturális kínálat sokszínűségének és európai dimenziójának bővítése, a kultúrához való hozzáférés és az abban való részvétel szélesítése, valamint a kulturális ágazat teljesítményének, más ágazatokhoz való kapcsolódásának fokozása, és Veszprém, illetve az érintett régió nemzetközi arculatának erősítése.

Jelen felhívásra a VEB2023 Program 7 fő tématerületén megvalósuló, a tématerüeltek céljait támogató projektekkel lehet pályázatot benyújtani.

Az itt olvasható tartalom a legfontosabb információkat és határidőket mutatja be. Nem helyettesíti a pályázati felhívás és útmutatót. Kérjük olvassa el a dokumentumot.

A pályázati projekt kidolgozása előtt mindenképpen fontos megismerni az VEB 2023 művészeti programját meghatározó tématerületek  koncepcióit és az azokhoz kapcsolódóan már nevesített EKF-projektek listáját. Mindkettő megtalálható itt, a VEB2023 hivatalos honlapján, illetve az alábbi linkeken:

A "Pályázati Felhívás és Útmutató" részletesen tartalmazza a támogatható tevékenységformák listáját, külön kiemelten a kizárt tevékenységekkel, amelyekre jelen felhívás keretében támogatás nem igényelhető és nem ítélhető meg.

A pályázatban meg kell jelölni egy domináns tématerületet, akkor is, ha egy projekt több művészeti ágat érint. Egy pályázatban csak egy domináns tématerület jelölhető meg. A művészeti ágak közötti egyéb kapcsolódásokat a projektterv szöveges részeiben kell kifejteni.

Pályázók köre

Jelen felhívásra pályázatot nyújthatnak be:

 • települési és kisebbségi önkormányzatok 
 • önkormányzati és állami fenntartású közművelődési, kulturális és oktatási intézmények 
 • kutatóintézetek 
 • oktatási intézmények 
 • egyéni vállalkozók 
 • jogi személyiségű gazdasági társaságok 
 • civil szervezetek 
 • egyházak 
 • egyházi alapítású civil szervezetek,

amennyiben megtalálhatók a NAV köztartozásmentes adózói adatbázisában és az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 260. § alapján köztartozásmentesnek minősülnek.

 

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a köztartozásmentességi státus megtartása a projektmegvalósítás teljes időtartama alatt elvárás, és minden kifizetés előfeltétele.

A pályázati folyamat ütemezése

Jelen felhívás 2 fordulóból áll. Az első forduló egy rövid ötletpályázat. Az itt sikeresen szereplő pályázók kapnak lehetőséget a kidolgzott projektterv benyújtására.

A pályázati fordulókhoz kapcsolódó határidők:

 • Ötletpályázatok benyújtására 2021. október 31-ig van lehetőség.

Az ötletpályázatok eredményéről 2021. november 8-án kapnak a pályázók értesítést. Az ötletpályázat sikere nem jelent pénzügyi támogatást és nem garantálja a kidolgozott projektterv támogatását!

 • A kidolgozott projektek benyújtására november 8. és december 10. között van lehetőség.

A kidolgozott pályázati projektek eredményéről 2022. január 31-ig kapnak a pályázók értesítést.

 • A támogatások felhasználásának időszaka: 2022. 02. 01- 2022. 12. 31.

Az ötletpályázat benyújtásának módja

Ötletpályázatot kizárólag jelen felületen keresztül, az online adatbekérő kitöltésével lehet benyújtani.

(Görgessen legalulra!)   A kérdések listája letölthető innen >>>

Javasolt a hosszabb szöveges válaszokat előre megszerkeszteni és elmenteni! Ez a felület csak a teljességében kitöltött és benyújtott anyagokat rögzíti.

FELHÍVJUK A PÁLYÁZÓK FIGYELMÉT, HOGY

 • a felület az adatokat kitöltés közben nem menti (célszerű a projekttervet előre megszerkeszteni)
 • a megszabott karakterkorlátokat nem lehet átlépni
 • a legjellemzőbb tématerületet meg kell jelölni
 • kötelezően csatolandó melléklet: szervezet hivatalos képviselőjének utolsó közjegyző által hitelesített aláírási címpéldánya

Az ötletpályázatok esetén hiánypótlásra nincs lehetőség. 

A Támogató fenntartja annak lehetőségét, hogy a szakmai tartalom kapcsán tisztázó kérdést tegyen fel, de jogosult a beérkezett ötletterv alapján dönteni, akkor is, ha az ötletterv hiányos. Tehát hangsúlyosan a pályázó felelőssége, hogy minden releváns információt megadjon.

Kérdése van? Foglaljon időpontot online kozultációhoz.

Pályázatra jelentkezés


Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!