Balaton Wine&Gourmet: grandiózus gasztro ünnep Veszprémben

Pályázati együttműködés
Pályázati együttműködés

2022. szeptember 29. – október 2. között rendezzük meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program legnagyobb szabású gasztronómiai eseményét, a Balaton Wine&Gourmet rendezvénysorozatot.

A Veszprémvölgy egyedülálló környezetében négy napon át tartó a minőségi ételeknek és italoknak szentelt ünnepen a régió legjobb éttermei és borászatai mutatkoznak be. A közönségprogramok mellett szakmai workshopok, mesterkurzusok, valamint két vendégország, Japán és Spanyolország kulináris különlegességei várják az idelátogatókat.

Illatok, ízek, élmények a Veszprémvölgy árnyas, nyárvégi ligetének fái között: 2022 szeptember 29. – október 2. között rendezik a régió valaha volt legnagyobb gasztronómiai eseményét, a Balaton Wine&Gourmet-t.

A Balaton Wine&Gourmeta Veszprém-Bakony-Balaton régió kulináris örökségét, borászati hagyományait és étkezési kultúrájának egyre izgalmasabb jelenét mutatja be mindazoknak, akik egy,vagy akár több kellemes napon át szeretnének elmerülni a térségételeinek és italainak világában. Mindezt a Veszprémvölgy egyedülállóan csodás természeti és épített környezetében: árnyas lombok alatt, a Séd patak partján, a Jezsuita Rend által a 18. században épített templom és romkert természetes díszletében, ahol valódi értelmet kap a környezettudatos, fenntartható gasztronómiai- és életszemlélet. 

A hiánypótló és hagyományteremtő céllal induló gasztro ünnepen a régió legjobb és legizgalmasabb éttermei, valamint borászatai jelennek meg, hogy megmutassák sokszínűségüket a hazai és külföldi ínyenceknek. A Balaton Wine&Gourmet egyben a régió egyetlen „terrior” szemléletű borászati fesztiválja is lesz, ahol mind a hat balatoni borvidék és az összes borászati irányzat - azaz a hagyományos, az újhullámos, a biodinamikus és a natúrbor - egyszerre jelenik meg.

A helyi és országos kiállítók mellett a konyhaművészet és az italok világában nagyhatalomnak számító nemzetek is meghívást kapnak a tervek szerint évről évre visszatérő rendezvényre. Idén Spanyolország, valamit Japán konyhája és italkultúrája mutatkozik be. 

Nagyszínpadi látványbemutatók, vezetett kóstolók és minőségi kiállítók, szakmai programok, hazai és külföldi szakemberek, Michelin csillagos séfek, valamint meghívott szakértők közreműködésével tartott workshopok, mesterkurzusok várják az érdeklődőket. 

2023-ban szeptember 28 – október 1. között rendezzük meg az eseményt. 

Balaton gourmet

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!