Kultháló 2022

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

A Kultháló VEB2023 program olyan helyek és alkotók együttműködéséről szól, akik képesek megnyitni a művészet elefántcsonttornyait, és a régió rejtettebb településein is megmutatni a művészet közösségformáló erejét.

Kultháló egyes bázisain művészbarátok, muzsikusok, írók és festők, helyiek és mesterek találkoznak, hogy a hely szellemét a párbeszéd, a beavatás és a rácsodálkozás tapasztalatai felé is alakítsák. 

A festészettől a komolyzenéig, a kreatív ipartól a jazzig, a költészettől az undergroundig kalandozva összművészeti jellegű eseménysorozatok, workshopok és fórumok kínálják fel a kapcsolódás lehetőségét. Az átjárók és összefüggések nyílnak egymástól látszólag távoli szereplők, helyi és nagyvárosi közegek, hagyományok és műfajok, a nemzeti és az európai önmeghatározás koncentrikus körei között.  

A bázisokon szokatlan közelségből, egy intim környezetben, olykor részt vállalva találkozhatunk a művészetekkel, a művészekkel, a művészet történetével és kortárs kultúrával.

A közvetítés, a lokalitás, a művészetekhez való közelség eseményei 2023-ra hálózattá formálódva egy sajátos, csak ránk jellemző bakonyi-balatoni identitás eddig ismeretlen dimenzióit is megnyitják, miközben az európai tekintetek számára is markánsan válnak észlelhetővé.   

Kultháló helyszínek


Babel Camp művészeti bázis

Részletek és események

Bakonybéli Szent Mauríciusz Alapítvány

Részletek és események

Gyulakeszi, Csigó Malom

Részletek és események

Mindszentkálla, Káli-kapocs

Részletek és események

Magyarpolány, Nemzeti Örökségünkért Alapítvány

Részletek és események

Salföld, Bánya

Részletek és események

Szigligeti Alkotóház, MANK

Részletek és események

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!