Music Hungary Showcase Fesztivál

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

2021-től Music Hungary Szövetség és a VEB2023 EKF – hagyományteremtő jelleggel – feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez a zeneipari konferenciával párhuzamosan Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program alapötletéből megvalósuló esemény célja, hogy a szakmai konferencia kiegészüljön egy két napos koncertsorozattal, ahol három helyszínen, több mint húsz nagyszerű produkció mutatkozik majd be. 

A zeneipari szakembereket felvonultató Music Hungary konferencia 2021-től rendhagyó programmal egészül ki. A koronavírus járvány ideje alatt rengeteg friss zenei projekt született, amelyekről a rendezvények és a széleskörű zenei sajtó hiánya miatt keveset hallott a szakma és a közönség, valamint a járványhelyzet előtt alakult produkciók sem jutottak megfelelő fellépési lehetőségekhez. Ezért a Music Hungary Szövetség induló showcase fesztiválja szeretné közelebb hozni a zenei szakembereket az aktuális hazai előadókhoz. 

A tervek szerint a showcase állandó kísérőprogramja lesz a konferenciának, amely meghatározó szerepet tölthet be az új tehetségek felfedezésében, valamint abban, hogy a feltörekvő előadók minél több teret kapjanak a hazai színtér különböző szegmenseiben. 

Showcase program 2021

A program összeállításánál fontos szempont volt, hogy a showcase műfaj nem egyenlő a tehetségkutatókéval; itt olyan előadókat vonultatnak fel, akik tudatosan építkeznek, van víziójuk, bizonyítottak már neves fesztiválokon és klubokban, de még nem kapták meg a megérdemelt figyelmet, viszont kis segítséggel könnyebben megtalálhatják számításaikat. A lineupban szerepel például Deva, vagy AKC Misi, akik már tömegeket vonzanak a fesztiválokon, telt házas koncerteket adnak a legnagyobb budapesti klubokban és láthatóan dinamikusan fejlődnek, építkeznek. Zenei stílusokban is változatos a felhozatal, így például a rock színteret képviselve fellép majd az Abigél, a Hocuspony vagy a Palma Hills. Az alternatív szcénát képviselve jön az Idegen, Villö Acetone és Sasa Lele. Érkezik a magyar elektronikus zene különlegessége, a Superflake, valamint a new-wave hip-hop, trap egyre szélesebb körben ismert kollektívája az On The Low képviseletében AKC Misi, Ibbigang és gyuris. Különleges hangjukkal kápráztatja majd el a közönséget többek közt boeback, Saya Noé és Solére. Nem maradhatnak ki a friss hazai folk szcéna hangjai sem, így Veszprémbe látogat a Napfonat, a Nasip Kismet és a KurtaUtca.

A koncertek három, hangulatában meglehetősen különböző helyszínen valósulnak meg. Az Expresszóban tökéletes koncertélményre, a Teremben hamisítatlan underground hangulatra, a Papírkutyában pedig családiasabb hangvételű produkciókra számíthatnak a zenefogyasztók.

A teljes fellépőlista 2021-ben (A-Z):

4S Street // Abigél // AKC Misi // Boebeck // Deva // Grand Bleu // HOCUSPONY // Ibbigang + gyuris // IDEGEN // Kolibri // KurtaUtca //

Napfonat // Nasip Kismet // Palma Hills // Perrin // Sasa Lele // Saya Noé // Solére // Sorbonne Sexual // Superflake // Szalai Anna // Teddy Queen // Villö Acetone

Zene

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!