Nyitott udvar - tanévzáró művészeti piknik

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

A Lovassy László Gimnázium által szervezett Nyitott udvar tanévzáró művészeti pikniken hagyományteremtő szándékkal mutatkoznak be művészeti produkciókkal a Lovassy és a Vetési Albert Gimnázium, valamint egy-egy horvát, illetve szlovén iskola diákjai.

Veszprém két nagy gimnáziumában – a Vetési Albert Gimnáziumban és a Lovassy László Gimnáziumban is - hosszú ideje meghatározó a szaktárgyi munka mellett a komplex nevelés, melynek mindkét iskolában fontos része a művészeti nevelés. Mindkét iskola diákjai rendkívül sok művészeti területen teljesítenek kiválóan. Az intézmények művészeti bemutatókat rendeznek (Alma mater gálák), koncerteket tartanak.  

Ezek a programok sok esetben az iskolák belső életét gazdagították csak, nem voltak ismertek sem a másik középiskolában, sem a városban élők számára. Az intézményeket kívülről szemlélők kevéssé érzékelték azt, mennyivel többet nyújtanak az iskolák az oktatáson túl. A két iskola diákjainak közös tevékenységei sokszor csak a hétvégi szórakozóhelyeken történő találkozásokban merültek ki. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programon megvalósuló Nyitott udvar művészeti piknik ezekre is kíván reagálni.

Az esemény során két színpadon zajló bemutatókra, képzőművészeti kiállításra, fényfestésre, filmvetítésre várják a családokat, érdeklődőket, a szabadtéri játékokat kedvelőket.

A projekt igyekszik megmutatni a fiatal generáció nyitottságát, együttműködési készségét, a tanítás mellett zajló magas színvonalú művészeti tevékenységeket.

Nyitott udvar – művészeti piknik

2022. június 10-én rendezték meg első alkalommal a Nyitott udvar művészeti pikniket a Lovassy László Gimnáziumban a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával. A rendezvényen a veszprémi Lovassy és Vetési Albert Gimnázium mellett a Gimnaziaj I. Celje és a Zapresici középiskola diákjai is felléptek. Az eseményt az iskola amfiteátrumánál és a sportpályán tervezték megtartani, de a bizonytalan időjárás miatt végül a tornateremben és alagsorban zajlottak a programok.

A népdalok és néptánc mellett, különböző modern táncprodukciókat láthattak a nézők. Ezen kívül különböző zenekarok is játszottak, komolyzenei, pop és rock műfajban is. A horvát formáció egy különleges előadással állt elő, a színpadon bemutatták, hogy készítik nemzeti ételüket, a struklit, amit az aztán nézők meg is kóstolhattak. Az este végéhez közeledve a fényfestés is elkezdődött, az iskola oldalára tehetséges diákok rajzait, festményeit vetítették. 

A Nyitott udvar tanévzáró művészeti pikniken 2023-ban is különböző művészeti produkciókkal mutatkozhatnak be a tankerület gimnáziumainak és a meghívott külföldi partneriskolák diákjai az eseményt szervező Lovassy László Gimnázium udvarán.

Veszprém nyitottság Lovassy László Gimnázium

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!