Repohár Ötletpályázat - 2021

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

Az Expresszó ötletpályázatot hirdet az Utcazene Fesztiválon debütáló repohár széria grafikájának elkészítésére. Az ötletpályázat kommunikációs együttműködő partnere a Veszprém-Balaton 2023 EKF program. A pályázat beadási határideje: 2021. július 20.

AZ IDEI PÁLYÁZAT KIEMELT TÉMÁJA

Diverzitás, a biológiai sokféleség. 

A jelenünk környezeti válsága egyedülálló alkalmat teremt a diskurzusra, hogy megértsük mit jelent valójában a jólét – mint saját jólétünk és mint minden más élőlény jóléte a Földön. Hisszük, hogy az emberiség kellő nyitottsággal, elfogadással és együttműködéssel meg tud birkózni a mai kor összetett problémáival. 

Várjuk azokat a pályázatokat, melyek meggyőző ötleteket, fogalmakat, gyakorlatokat és az együttélés vízióit jelenítik meg, melyek reményteli kilátásokat kínálnak az éghajlatváltozás, az erőforrások megtakarítása, az ökoszisztéma helyreállítása, a vízvédelem és a biológiai sokféleség témájában. 

A művészet eszközével szeretnénk szólni és felhívni a figyelmet környezetünk megóvására. Pályázatunk célja a szemléletformálás, figyelemfelkeltés és a repohár használatának népszerűsítése.

KIK PÁLYÁZHATNAK?

Bárki, aki úgy érzi, hogy szeretne üzenni fesztiválpoharakon keresztül, aki szívesen látná viszont a keze munkáját veszprémi rendezvényeken. Lehetsz amatőr vagy profi, gyerek vagy akár nyugdíjas is. Jelenítsd meg az üzeneted! 

HOGY MIT NYERHETSZ VELE?

  • 1. helyezett: A nyertes pályamű felkerül a következő repohár szériára, ami 2021-es Utcazene fesztiválon debütál augusztusban. + tiéd lehet egy teljesen egyedi, molinóból készült hátizsák egyike. 
  • 2. és 3. helyezettet egy-egy egyedi, vagány molinóból újrahasznosított strandtáskát vihet haza. 
     

ZSŰRI

A pályázatokat háromtagú szakmai zsűri bírálja el.

A zsűri tagjai:

  • Hegyeshalmi László festőművész, grafikus, a Művészetek Háza Veszprém igazgatója
  • Szalai Marietta a VEB2023 fenntarthatósági projektmenedzsere
  • Zabó Péter a VEB2023 art directora

MIK AZ ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJAI?

A háromtagú szakmai zsűri legfontosabb értékelési szempontja, hogy a repohárra kerülő alkotás széles közönséghez tudja eljuttatni a fentarthatóság üzenetét. Az alkotás legyen látványos és figyelemfelkeltő, újszerű megközelítésben nyúljon a témához. 

HOGYAN TUDSZ JELENTKEZNI?

Töltsd le SABLONUNKAT, erre kell elkészítened az alkotásodat, ami lehet grafika, kép, szöveg vagy mindez egyszerre.

A sablonon elhelyezett grafikát pdf. formátumban töltsd fel az alábbi linkre július 20. éjfélig.

Felhasználási jogok

A győztes pályázó a jelentkezéssel kifejezetten elfogadja, hogy a Lumpen Kft. (Székhely: 8200 Veszprém Kossuth Lajos utca 6. Cégjegyzékszám: 19-09-506455 Adószám: 12851937-2-19 Képviseli:  Tóth Adorján)területi korlátozás nélkül, határozatlan időtartamra, kizárólagos, a kivitelezésre is kiterjedő, harmadik személynek átengedhető felhasználási jogot szerez a győztes pályázati dokumentáció/terv kapcsán. 

A Lumpen Kft.jogot szerez a győztes pályázati dokumentáció/terv vonatkozásában 

  • tetszőleges példányban, analóg vagy digitális hordozón, tetszőleges alkalommal történő többszörözésére és a többszörözött példányok terjesztésére; 

  • bármely ismert módon történő nyilvánossághoz közvetítésre; 

  • átdolgozására és átdolgoztatására, továbbtervezésére. 

Adatvédelem

A Repohár Ötletpályázatra való jelentkezéssel kapcsolatban megadott személyi adatokat a szervezők bizalmasan kezelik, azokat kizárólag a regisztrációhoz és a pályázat elbírálását követő értesítéshez (kapcsolattartáshoz) használják fel. 

Az adatok kezelése a teljes folyamat alatt az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (Általános Adatvédelmi Rendelet), valamint az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseinek betartásával történik, különös tekintettel a pályázókat megillető jogok gyakorlására.  

A jelentkezés kapcsán kezelt személyes adatok köre: név, email cím.  

Az adatkezelési időtartama: a kiválasztási, zsűrizési folyamat, rendezvények.   

Az adatok az adatkezelési időtartam lejártával haladéktalanul törlésre kerülnek, amennyiben a nevezőtől eltérő felhatalmazás nem érkezik.  

Az adatokba betekintési joggal bírnak: zsűritagok. 

Innováció Fenntarthatóság repohár ötletpályázat kreativitás nyitottság

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!