TERÍTÉKEN, avagy kerüljön érték az asztalra!

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

A Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 projekt kiemelt értékei közé tartozik a közösségépítés és bevonás. A TERÍTÉKEN eseménysorozat létrehozásával a közösségépítés egy különleges módját teremtettük meg.

Az EKF program megvalósítóiként alkalmunk nyílik helyi kis közösségek életének mindennapjaiba bepillantást nyerni. Úgy döntöttünk, páratlan értékeik miatt láthatóságot biztosítunk mindannak a kicsiny, ám annál jelentősebb csodának, amelyet megtapasztalhatunk. A megismert lokális értékek ugyanis számos ponton egybe esnek az EKF program szellemiségével.

Mi kerülhet terítékre?

A jól strukturált tematikára épülő TERÍTÉKEN eseménysorozat tulajdonképpen jóízű kerekasztalbeszélgetésekből áll – egy-egy helyi termékekkel feltálalt reggelizőasztal körül. Természetesen a gasztronómiai értékek mellé minden esetben jóféle téma is kerül az „asztalra”. A tudásmegosztásra és tapasztalatcserére barátságos alkalmat kínáló találkozókon meghívott szakértők tematikus, katalizátorként is tekinthető rövid előadásai kötetlen beszélgetéssé alakulnak.

A szakmai háttér

A TERÍTÉKEN állomásain olyan fontos témákat érintünk, mint a vállalati felelősségvállalás, a zöld szemléletmód, a környezeti fenntarthatóság, a családbarátság és mindezek érvényesítése a munkahelyeken, függetlenül attól, hogy kis-, közép- vagy nagyvállalati kategóriáról van e szó. 

A céges társadalmi felelősségvállalást (Corporate Social Responsibility) jelen esetben a közösségépítés és nyitottság speciális eszközekévé formáltuk. A globális jelentőségű szakmai témák és a helyi mikroközösségek messziről akár aprónak tűnő megoldandó ügyei remekül megférnek egymás mellett. Sőt, a mindennapok szempontjából nézve fény derül a dimenzióváltások közepette, hogy csak szemléletmód kérdése, mit tekintünk nagy jelentőségűnek. Az „észre venni és részt venni” filozófiájának szellemében barátságos és emberi hangvételű érzékenyítő összejöveteleken a közösség életét megédesítő megoldások szereplőivé válhatnak a résztvevők.

Szeretnénk a programokba bevont partnereink számára gyakorlati mintákat mutatni, és segítséget nyújtani abban, hogy ezek az értékek számukra is tudatosan képviselt, munkahelyen is alkalmazott gyakorlatokká vállaljanak. Szeretnénk őket megerősíteni abban is, hogy érezzék, milyen fontos ezeknek a vállalásoknak láthatóságot adni és tevékenységeik gyümölcsét a helyi közösségek javára fordítani. 

Éppen ezért a cégeket segítjük abban, hogy megosztjuk ilyen irányú tapasztalatainkat, felkért szakértőink segítségével elérhetővé, a cégek mindennapjaiba beépíthetővé tesszük. 

A nemesgulácsi Terítéken eredménye: az óvodások mostantól télen finom és egészséges aszalt gyümölcsöket fogyaszthatnak, a DGA Kft. jóvoltából kapott aszaló berendezésnek köszönhetően.

A TERÍTÉKEN programsorozat előző állomásai 

A Terítéken következő eseményének részleteiről hamarosan bővebb információkat hozunk!

Szervező és kapcsolattartó: Bonyhádi Szilvia, Közösségi bevonás projektmenedzser

[email protected]

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!