UMWELT MŰVÉSZET & TUDOMÁNY | NYÁRI AKADÉMIA

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

Az Umwelt Akadémia művészeti és tudományos attribútumokat egyidejűleg használó kísérleti projekteknek biztosít felületet és alkotó teret.

Az Umwelt Akadémia művészeti és tudományos attribútumokat egyidejűleg használó kísérleti projekteknek biztosít felületet és alkotó teret. Egyben egy interdiszciplináris kommunikációs térként is értelmezhető, ami az emberiség fejlődését helyezi fókuszba. Olyan kritikai munkák létrejöttét segíti, ahol művészek és tudósok közösen fogalmaznak meg üzeneteket - kérdéseket és válaszokat - azokra a kihívásokra, amelyek formálják az emberiség jelenét és jövőjét. Az Akadémia éves nyári rezidensprogramját szabadtéri kiállítások és kísérleti együttműködések alkotják. A projektek célja, hogy olyan munkák szülessenek, amelyek kritikai szemlélettel vizsgálják az emberiség jövőjét meghatározó kérdéseket, és ezekhez viszonyulva releváns kérdéseket tesznek fel. Az akadámiai keretek között megvalósuló és kiállított művészeti alkotások azokat az aktuális kérdéseket vizualizálják és jelenítik meg, amelyek meghatározzák az emberiség jelenét, és előrevetítenek egy jobb, fenntarthatóbb, kiegyensúlyozottabb társadalmat. Az Umwelt Akadémia célja, hogy fundamentuma legyen kritikus, de egyben pozitív jövőorientált narratívák megfogalmazásának.

Többek között olyan művészek mutatkoznak be, mint Fabricius Anna, Zilahi Anna, Martin Hanczyc, Süveges Rita, Lilla von Puttkamer.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!