15 éves az odaLÖKött KÖLtészet – FOTON – 05.18.

VEB2023 partner produkció
VEB2023 partner produkció

Slam poetry klubest Veszprémben, az odaLÖKött KÖLtészet szervezésében!

Újra slam poetry klubest Veszprémben! Májusi eseményünk a FOTON Audiovizuális Centrum területén kerül megrendezésre. 15 éve, 2009. április 30-án került megrendezésre városunkban az első slam poetry esemény, azóta kisebb-nagyobb kihagyásokkal (khm Covid), de folyamatosan megtalálhattok minket a városban.
Jelenlegi klubestjeink otthona, a FOTON Audiovizuális Centrum ad helyet az ünnepi GRAND SLAM-nek, mely kihívás a következőkből áll:1 open mic előadás, 1 meghatározott téma nélküli versenyszöveg és 1 kötelező tíz szavas részvétel. Csak összetett végeredmény lesz.Természetesen, aki nem vállalja a kihívást, az egyrészt lemarad a MEGLEPETÉS nyereményekről, de open micra szívesen várunk bárkit. A kezdő időpont 18 óra, csak a táncrend adott, a többi a nevezők létszámától függ - jó idő esetén pedig a Tűztorony alatti udvaron tartjuk a mókát. Részletek később! Fontos: az előadás csak jegyvásárlás után látogatható, melynek díja 1000 Ft/fő! A versenyre és open micra való nevezések nem járnak külön költséggel. 
Tervezett program:Open Mic (benne Grand Slam 1. forduló)SzünetTéma nélküli verseny (Grand Slam 2. forduló) - ahol az alábbi szabályok érvényesek:
- Jelentkezés csak saját művel, amelynek megengedett hossza 3 perc + 15 másodperc tiszteletidő (team slam esetén 4 perc + 30 másodperc). Időtúllépés esetén fél percenként 1 pont kerül levonásra.
- Az öt fős zsűriből a meghívott vendégek helye fix, a többiek kiválasztása a helyszínen, felkérés vagy jelentkezés alapján történik.
- A értékeléssel megbízottak saját értékrendjük szerint 1 és 10 pont közötti pontszámot mutatnak fel az előadások utáni felszólításra (fél pontok adhatók). Ebből a legalacsonyabb és a legmagasabb értékű kiesik, így marad a maximális 30 pont.
- Az esetleges holtversenyeket a zsűri rámutatással döntheti el.
- Külön pluszpont fejből mondott szövegért NEM jár, de a zsűri saját belátása szerint felértékelheti az ilyen előadást.20 perces Tíz szavas verseny alkotói szünetTíz szavas verseny (Grand Slam 3. forduló) - ahol az alábbi szabályok érvényesek:
- A helyszínen megkapott szavak kötelező felhasználásával született műveket adják elő a nevezők.
- Pontok a témaverseny szerint, de a kötelező szavak kihagyása is levonással járhat.Eredményhirdetés a versenyek befejezése után várható.

A díjazás:
Összdíjazás lesz, külön nem hirdetünk győzteseket egyes kategóriákban.
A nyeremények sora még MEGLEPETÉS, de nemsokára kiderül. Nagy évforduló, nagy kihívás = nagyobb érték! A közönség szavazata is számít, mert a FOTON Audiovizuális Centrum által felajánlott mozijegy sorsa ezúttal a dobogót el nem érők közül a legtöbb szavazatot kapó versenyzőnek jár.
További részletek hamarosan!

Műsorvezető: Tóth Roland 'Rollcsi'

Minden előadót szívesen várunk, viszont a gyűlöletbeszéd nálunk sem fér bele a véleménynyilvánításba. Akinek szövege részben vagy egészében gyűlöletbeszédet tartalmaz, annak előadását azonnali hatállyal megállítjuk és az eseményről való távozásra szólítjuk fel! A versenyben ezt a zsűri figyelni is fogja, és amennyiben közülük hárman felteszik két karjukat keresztben (X-ben), úgy a verseny szöveget félbe kell hagyni azonnal hatállyal. Jelentkezés a [email protected] címre küldött e-mailben, tárgyként megjelölve: "OK15 - jelentkezés" 2024.05.17. 23:59-ig! Üzenetedben jelöld, kérlek, hogy a GRAND SLAM-re vagy OPEN MIC előadással nevezel. Az előadás során fénykép- és videofelvétel készül, mely felhasználásához megjelenéseddel hozzájárulsz. A szervezők a változás jogát fenntartják.

slam poetry

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!