Szakmai díjak, elismerések

Modern Műtár (MOMŰ), Balatonfüred - Az Év Balatoni Háza 2023 (Középület kategória)

A minőségi építészet népszerűsítését és a Balaton-régió példaértékű épületeinek bemutatását tűzte ki célul a Nők a Balatonért Egyesület és a Balatoni Szövetség az Év Balatoni Háza építészeti díjpályázat meghirdetésével. A már hatodik éve megszervezett megmérettetést az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával valósították meg. A neves szakmai szervezetekből álló bírálóbizottság elé ezúttal 18 pályamű került, melyek közül Középület kategóriában a Balatonfüredi MOMŰ épülete nyerte el a díjat.

Zöld Város, Veszprém - BigSEE Architecture 2024

A BigSEE díjat a Ljubljanában alapították. Az elismerés célja az építészet, a belsőépítészet, a kreatív iparágak terén elért kiváló eredmények, alkotások elismerése. A BigSEE Architecture Award az évek során Közép-Európa meghatározó építészeti elismerésévé nőtte ki magát, jól reprezentálva a régió kreatív potenciálját. A Veszprém szívében kialakított Zöld Város egy zöld oázis a belváros kulturális intézményeit összekötő területen és a Laczkó Dezső Múzeum és az ActiCity Tánc-és Mozgásközpont közötti területet öleli fel.

Balatonfüred Kongresszusi Központ - BigSEEArchitecture 2024 (Kulturális létesítmény kategória)

BigSEE díjat a Ljubljanában alapították. Az elismerés célja az építészet, a belsőépítészet, a kreatív iparágak terén elért kiváló eredmények, alkotások elismerése. A BigSEE Architecture Award az évek során Közép-Európa meghatározó építészeti elismerésévé nőtte ki magát, jól reprezentálva a régió kreatív potenciálját. A Balatonfüred Kongresszusi Központ -amely zöld tetős kialakításával egy tájba simuló épületegyüttes - Kulturális létesítmény kategóriában nyerte el az elismerést.

Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program - Melina Mercouri Nemzetközi Díj 

A Melina Mercouri színésznőről, Görögország egykori kulturális miniszteréről, az EKF program elindítójáról elnevezett díj a címet elnyert városok EKF-évet előkészítő időszakáért kapható és amit 2023-ban Veszprém is átvehetett.

Az Év Honlapja 2023 (Kultúra kategória különdíj)

Az Év Honlapja pályázat a Magyar Marketing Szövetség Internet Tagozatának non-profit szakmai pályázata, amely minden évben a legjobb magyar nyelvű vagy magyar cég által fejlesztett honlapokat és egyéb digitális marketing megoldásokat keresi és díjazza. 2023-ban a veszprembalaton2023.hu nyerte el Kultúra kategóriában a különdíjat.

Hello Wood – Közösségek Kertje a Gyárkert Kultúrparkban - BIG SEE Wood Design Award 2023 – Grand Prix 

A BigSEE díjat a Ljubljanában alapították. Az elismerés célja az építészet, a belsőépítészet, a kreatív iparágak terén elért kiváló eredmények, alkotások elismerése. A BigSEEArchitectureAward az évek során Közép-Európa meghatározó építészeti elismerésévé nőtte ki magát, jól reprezentálva a régió kreatív potenciálját. 2023-ban a Hello Wood építész csapata által tervezett Közösségek Kertje a „Nyertesek Nyertese” lett, Grand Prix díjat kapott a legjobb fából készült építészeti és dizájn projektek között. 

Magyar Tájépítészek Szövetségének 2023-as Tájépítészeti Nívódíj Különdíja

A Tájépítészeti Nívódíj célja elismerni olyan alkotásokat, melyek a tájépítészet elismertségét növelik, újszerűségük, műszaki és esztétikai kiválóságuk mellett hordozzák az azokon túlmutató értékeket, védik a meglévő értékeket, követik vagy egyeznek a fenntartható fejlődés elveivel. 2023-ban az értékelés során elsődleges szempont volt az ökologikus szemlélet megléte. A megmérettetésben a Közösségek Kertje különdíjas lett.

Balatorium - Music Hungary: Innováció-díj 2023

A Music Hungary Szövetség rangos szakmai díjjal tünteti ki a könnyűzene kiemelkedő tehetségeit és szakembereit a zenészektől az előadókon át a háttérben dolgozókig. A Music Hungary-díjat azért alapították, hogy több figyelmet irányítsanak a zenei szektorra, elismerésben részesítsék a kiemelkedő teljesítményeket. 2023-ban az Innováció-díjat a Balaton és környezetének ökológiai kihívásaival foglalkozó Balatorium projektünk nyerte el, amely többek között egy zenei album elkészítésével hívta fel a figyelmet a legfontosabb kérdésekre.

INOTA Fesztivál - Music Hungary: Vizuál-díj 2023

A Music Hungary Szövetség rangos szakmai díjjal tünteti ki a könnyűzene kiemelkedő tehetségeit és szakembereit a zenészektől az előadókon át a háttérben dolgozókig. A Music Hungary-díjat azért alapították, hogy több figyelmet irányítsanak a zenei szektorra, elismerésben részesítsék a kiemelkedő teljesítményeket. 2023-ban a legjobb vizuállal rendelkező fesztivál az INOTA Fesztivál lett. 

Bazalt Iskola - OTP Fáy Oktatási Innovációs Díj 2023 Bronz fokozat

Az OTP Fáy Oktatási Innovációs Díj célja elismerni, támogatni és népszerűsíteni az oktatási eszközök és módszertanok terén kiemelkedő gyakorlatokat, innovatív megoldásokat. 2023-ban Bronz fokozatot nyert a Bazalt Iskola és különleges oktatási módszertana, amelynek lényege, hogy a gyerekek a szabadban fejleszthetik tudásukat és kipróbálhatják a közösségi tervezés gyakorlatait.

Csingervölgyi Olvasókabin - Média Építészeti Díja 2023 – Közönségdíj Épített környezet kategóriában

Az Építészfórum által alapított díj már két évtizede mutatja be a kortárs magyar építészet legizgalmasabb és legkiemelkedőbb alkotásait. 2023-ban közel 200 alkotás közül választotta ki a nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri a nyerteseket. 2023-ban a VEB2023 és a MOME közös projektje, a Csingervölgyben található modern Olvasókabin nyerte el a közönségdíjat Épített környezet kategóriában.

VEB2023 EKF - Ragyogj! Megnyitóműsor - EventexAwards 2024 Ezüstérem

A 2009-ben alapított Eventex Awards a kreativitás, az innováció és a hatékonyság ünneplésére jött létre, ez a rendezvények és az élménymarketing világának legelismertebb nemzetközi díjátadója. A Ragyogj! Megnyitóműsor a maximális 100 pontból 92-t szerzett és lenyűgöző látványvilágának, komplexitásának köszönhetően nyert ezüstérmet.

10 hónap, 10 kihívás program - GreenDestinationsTallin 2023TOP100

A Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, a VEB2023 EKF program és Veszprém város intézményeinek közös "10 hónap - 10 kihívás" programját díjazták tavaly októberben Tallinban, a Green Destinations nemzetközi szervezet éves világtalálkozóján.  A szervezet által kiválasztott TOP100 fenntarthatósági sikersztori közé bekerült komplex, városi szintű projekt célja a szolgáltatások fejlesztése, valamint a helyi közösség és az idelátogató turisták fenntarthatósági szemléletformálása volt.

Vissza a főoldalra

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!