6363 + Lil Frakk // Slow Village // Beton.Hofi // Pogány Induló + Zomblaze

VEB2023 szervezés Expresszó
VEB2023 szervezés Expresszó

Azt hiszem, túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez lesz a 2023-as év egyik legnagyobb hazai hip-hop bulija. Szóval készüljetek a törtütemeken kanyargó kortárs versekre, és gyertek el az Expresszóba, hogy sok-sok év után is sztorizgathassatok majd arról, hogy ezen a bulin ti is ott voltatok.

6363 feat. Lil Frakk: Itt semmi sem az, aminek látszik. Ezek nem számok, hanem betűk. Nagyon kevés olyan ága van a hip-hopnak, amihez 6363 még ne nyúlt volna. Olykor csendes, elgondolkodós, kitárulkozó lo-fi vibe-ot hoz, máskor különböző szerepekbe bújva játssza el például a roadmant vagy az egoreppert, aztán meg hirtelen azon kapod magad, hogy a Gucci gang flowjára ír trapet a "magyar valóságról." Egy dolog azonban állandó: szövegi igényessége, szó- és logikai játékainak nem magától értetődő értelmezése magától értetődő minden projektjében. Fogyasztása nem a funkcionális evést, vagy a habzsolást preferálóknak ajánlott, sokkal inkább azoknak, akik a nyelvet ízlelésre használják.

Lil Frakk egy féldiplomás rapper 4 lemezzel a háta mögött. Újhullámos előadók közé szokták besorolni, de neki igazából mindegy. Ikonikus vízjele az AJJAJ adlib, amit kábé minden dalában üvölteni szokott.

Slow Village: Klasszik shit, de nem az anakronisztikus fajta. Emberi és művészi realitásból érkezés, realitásba tartás, rapZENE. Nyakmozgató groove-ok és karakteres loopok, rímek a szcéna legbelsejéből, amik nyomokban költészetet, slam-et és némi iróniát tartalmaznak. Egyfajta B-boy csibészség, edukált gettó mentalitás, kis igazi íz az erősebb fűszerek kedvelőinek. Dobképletek, minták, bassline-ok a kisszobából a nagyszínpadra. Mindez tisztelegvén a legendás detroiti Slum Village előtt, a Lootpack, a Tribe Called Quest nyomában, falusias romantikával a XXI. századra időzítve.

Beton.Hofi: A magyar hip-hop jelenleg legismertebb és legfelkapottabb előadója az újhullámos (t)rap üde színfoltjaként tűnt fel a zenei palettán. Szövegeiben remek egyensúlyban jelenik meg a nyolcadik kerületi identitásra épülő utcai szleng, és az okos, önreflektív érzékenység.

Pogány Induló: Pogány Induló nagyon rövid idő alatt lett az underground hiphop egyik leghitelesebb alkotója, és egy új lendülettel emelte előtérbe a műfajt. A stúdióban és a színpadon is eddig nem látott energiákkal végzi a dolgát.  Jelensége felkavarta a haza zenei életet, a "covid-generáció" elsőszámú úttörője.

A social felületeken nem csak a Z generációt szólítja meg, egyaránt követi minden korosztály és társadalmi réteg.

Egyedi hangzással, impresszionista rap-szövegekkel, és a szigorúan válogatott, jellegzetes beatekkel teremt egy új dimenziót a hazai new school érában.

Zene Holtszezon TeszVeszprém hiphop

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!