A magyar kultúra napja

VEB2023 szervezés Pannon Egyetem Aula
VEB2023 szervezés Pannon Egyetem Aula

Január 22-én ismét lesz Veszprém Séta a Tourinform jóvoltából és folytatódnak az érsekségi séták is, négy időpontban (10:00, 12:00, 14:00, 16:00). A Művészetek Háza kiállításai egész nap várják a látogatókat, délelőtt 10-től egészen este 8-ig.

Ha pedig kiállítások: Balatonfüreden ezen a napon nagyszabású Bak Imre kiállítás nyílik 16 órakor a Vaszary Galériában. 

A Hangvillában két előadás várja a színház szerelmeseit. A Helység kalapácsa című produkció 20 órától, Háy János Karaffa-Én vagyok című felolvasó színházi előadása pedig 18:30-kor kezdődik. 

A Veszprémi Petőfi Színház két produkcióval készül ezen a napon is: a délután 5 órás kezdetű Ádámok és Évák Ünnepe mellett a 6 órától Himnusz születésének 200. évfordulója alkalmából egy közös szavalásra készülnek a fáklyákkal kivilágított Színházkertben, Együtt szaval Veszprém! címmel, ahova minden szavalni vágyót várnak!

17 órától a Pannon Egyetem aulájában Bősze Ádám és Nyáry Krisztián előadását hallgathatjuk meg a Mendelssohn zenekar közreműködésével. Fókuszban a Himnusz 200. évfordulója. 

A Papírkutyában az Interurbán projekt résztvevőjével találkozhatunk: a 2022-es EKF címviselő Kaunas városát ismerhetjük meg. A Kaunasból érkező CinAmono kvintett játékos improvizációi hangzanak fel a színpadon este 8 órától.

Irodalom Ünnep színház Megnyitó

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!