A Tánc Fesztiválja

Partner produkció Pannon Várszínház
Partner produkció Pannon Várszínház

Veszprém 1998 óta ad helyszínt a TÁNC Fesztiválja Kortárs Összművészeti Találkozónak. A fesztivált Krámer György és Vándorfi László hozta létre, melyet először a Petőfi Színház, majd 2001-től a Pannon Várszínház vezetőiként rendeztek meg városunkban.

A fesztivál kezdetektől fogva képviselte az összművészeti jelleget, magához szólítva a kortárs táncművészethez kapcsolódó fotó-, film-, képző-, zeneművészet és az irodalom alkotásait. Az Európa Kulturális Főváros rang elnyeréséig a korlátozott anyagi források miatt kevés lehetőség nyílt a nemzetközi kapcsolatrendszer kiépítéshez. Az elmúlt években, e tekintetben is fejlődés mutatkozik.  

2020 decemberétől a fesztivál új művészeti vezetője Horváth Csaba, aki táncos, koreográfus, színházrendezői, egyetemi oktatói tapasztalataival, sajátos művészi látásmódjával gazdagítja a fesztivál 23 éves múltját.  

Az EKF programban való részvétellel az esemény célja, hogy A TÁNC Fesztiválja alulról szervezett, a város valamennyi korosztályi és foglalkozási rétegét megszólító, a várost megélő, szakmailag vezető szerepet betöltő rendezvénnyé erősödjön. A szakmai-tartalmi cél az, hogy a kortárs művészet túl nőjön rétegművészeti szerepén, valóságos alternatíva legyen alkotói és befogadói szempontból. Nyitott, átlátható, átjárható rendezvényként városépítő szerepet tölthet be, ahol a szakmai, oktatási, kapcsolatteremtő építkezés a hétköznapokon is folyik és a fesztivál szűk egy hetében ünneppé sűrűsödik.

Időpont: 2022. május 23-29.

Tánc Fesztivál Ünnep

Jegy info

Jegyvásárlási infó: Jegyvásárlás ellenében látogatható

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!