Adventi futás a Séd-völgyben

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

Sportos családi, közösségi programra várják az érdeklődőket december 11-én, advent harmadik vasárnapján.

Fuss együtt a családoddal, a barátaiddal! Öltözz jelmezbe, és tedd különlegessé a veszprémi adventi futásodat! – hangzik a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) felhívása. Az esemény nem elsősorban futóverseny, sokkal inkább egy közösségi futás, aktív kikapcsolódás, rekreációs program.

December 11-én, vasárnap 13:30-14:30 között lehet regisztrálni a Séd-völgyben, a színpad előtti téren, majd egy jó hangulatú közös bemelegítést tartanak Czirki Kitty, a VEDAC egykori kiváló középtávfutója vezényletével, majd 15:00-kor kezdődik a közösségi futás.

A kb. 2,5 kilométeres pálya útvonala Veszprém hangulatos parkjából indul, és a célbaérkező futókat a Kossuth utcai adventi vásár programsorozata várja. Díjazásban részesül az abszolút első férfi és női induló, a legfiatalabb és legidősebb induló, valamint a legjobb jelmezbe öltözött futó(k).

A versenyközpontban ruhatárat biztosítanak a szervezők, a rajt előtt leadott ruhákat a célba szállítják. A közösségi futás célba érkezőket a veszprémi önkormányzat által szervezett adventi vásár színes programjai várják, köztük a korábbi eseményeken is népszerű VEDAC ügyességi játékok.

A Séd-völgyben található 800 méteres futókör építése a 2021. évi Országos Futópálya-építési Program keretében, a „Kolostorok és Kertek a veszprémi vár tövében” elnevezésű közpark területén valósult meg. A Támogatói Okirat iktatószáma: MK_TSZ/180/2 (2021)

 

A futókörhöz kapcsolódó közösségi rekreációs programsorozat a VEB2023 Európa Kulturális Fővárosa Program keretében valósul meg, finanszírozása az ET-INF-2021/11-4046 számú támogatói szerződéssel rendelkező, „Projektelőkészítési és lebonyolítási feladatok - Futókör a Séd-völgyben, Halle utcai parkoló, Játszóterek, Kiskuti Csárda” című támogatási szerződés keretében kapott forrás terhére történik.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!