Barabás Lőrinc exkluzív solo - Természetre hangolva

VEB2023 partner produkció Gyenesdiási Dolomitbánya
VEB2023 partner produkció Gyenesdiási Dolomitbánya

Augusztus 31-én Barabás Lőrinc exkluzív SOLO koncertjével zárjuk a Természetre hangolva 2024-es koncertsorozatot egy régóta felhagyott kőfejtőben, a gyenesdiási dolomitbányában! Tartsatok velünk!

PROGRAM

16:30 Érkezések

17:00 Barabás Lőrinc SOLO koncert

18:30 Esemény várható vége

Esőnap: 2024. szeptember 1. (vasárnap)

🎥Az eseményről koncertfelvétel készül.

BARABÁS LŐRINC

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti improvizatív zenei élet egyik meghatározó szereplője és mozgatórugója, 2007 óta tizenkét albumot adott ki különböző zenekaraival, illetve szólóban. A 2013-as Sastra című albumával indult el a szólózenélés felé, ezt követte a 2015-ös Elevator Dance Music és a 2019-es Algorhythms című lemeze. Legújabb “22” című lemezén újabb arcát mutatja meg: az előző szólóalbumához képest még inkább előtérbe kerül a zongora; számos szerzemény akad, amelyben már egyáltalán nem hallható trombita. A minimalista hangszerelésű, repetitív darabok szellemiségükben a Nils Frahm és Ólafur Arnalds nevével fémjelzett neoklasszikus irányzathoz állnak közel. A melankólikus, filmzeneszerű számok Barabás Lőrinc szerint a gyorsuló világban a lelassulás, befelé fordulás igényét jelenítik meg.

TUDNIVALÓK

- A minimális környezetterhelés kiemelten fontos eleme a programsorozatnak, ezért a koncert hulladékmentes eseményként valósul meg.

- Hozd el kedvenc pléded/ széked/ párnád, bármilyen ülőalkalmatosságod, ugyanis a megvalósítás során minimalizáljuk az eszközbérlést, nem lesznek székek a helyszínen.

- Az eseményen nincs vendéglátóegység.

- A helyszínen komposzt toilette áll rendelkezésre, használata ingyenes.

- Parkolási lehetőség a Jókai utca felől vagy a Nagymezőnél.

- A helyszín nem akadálymentesített.

- A koncerten képi-, hang-és videofelvétel készül.

- A szervező a beléptetés jogát fenntartja.

- A szervező a program/ helyszín/ időpontváltozás jogát fenntartja.

🌿KONCEPCIÓ - Természetre hangolva – és ami mögötte van…

Ahol a láthatatlan láthatóvá válik, a csend hallhatóvá, mindez tökéletes egyszerűséggel. Ez a Természetre hangolva egyedülálló koncertsorozat, mely során könnyűzenei formációk szólalnak meg a Veszprém-Balaton-Bakony régió ikonikus természeti helyszínein. A koncertsorozat átfogó célja a térség kulturális kínálatának és tereinek bővítése, a régió természeti kincseinek bemutatása sokoldalú zenei előadókkal, fenntartható módon, minimális környezeti beavatkozással, kisebb létszámú hallgatóság előtt. 2024-ben lehetőségünk nyílik arra, hogy az eseményekről ismeretterjesztő koncertfilmeket készüljenek, így a filmsorozat lehetőséget ad arra, hogy minél többen gyönyörködhessenek a Balaton-felvidéki táj egyedülálló látványában, a környezet és a kortárs könnyűzene harmóniájában.

Zene természet hangulat

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!