Belau koncert - Természetre hangolva

VEB2023 partner produkció Hegyesdi Bányató
VEB2023 partner produkció Hegyesdi Bányató

Augusztus 3-án a Belau hív minket zenéjével belső utazásra a Természetre hangolva harmadik állomásán! Tartsatok velünk és hallgassátok meg a Belau üzenetét: „próbáljunk meg kiszakadni a hétköznapi nyüzsgésből és igyekezzünk megélni a pillanatot.”

Tervezett program:

  • 16:30 Kapunyitás, Analógia kiállítás megtekintése
  • 17:30 BELAU
  • 19:00 Esemény várható vége

Esőnap: 2024. augusztus 4. (vasárnap)

Az eseményről koncertfelvétel készül.

A koncert előtt megtekinthetitek a We Love Balaton és a Természetre hangolva fotósának, Kőrösi Tamás Analógia fotókiállítását.

“A digitális fotózás mellett mindig is vonzott az analóg technika világa. Többek között az teszi igazán egyedi hangulatúvá az “Analógia” névre keresztelt balatoni fotókból készült kiállításon bemutatott képeimet, hogy az 1980-as évekből származó, lejárt mozinyersanyagra készítettem őket, így a képek színvilága az abból a korszakból eredeztethető hangulatot elevenít meg, amelyből a nyersanyag is származik.” – meséli Kőrösi Tamás. Ne hagyjátok ki!

🌊BELAU

„Take You to The Sea” – vallja szerzeményeiről a 2015-ben alakult Belau. A duó (Kedves Péter, Buzás Krisztián) világában az elvágyódó és örökké reményteli hangulat találkozik az aktuális elektronikus zenei alapokkal. A cél, hogy a zene hatására belső utazásra induljon a hallgató, olyan reményteli és napsütötte helyekre, ahol ki tud kapcsolni és képes meglelni a harmóniát. A Belau debütáló dala 2015 év végén látott napvilágot, Island of Promise címmel, amely rögtön komoly sikereket ért el. Számos filmben, reklámban volt hallható, több hazai portálnál bekerült az év dalai közé. 2016 novemberében jelent meg „The Odyssey” című bemutatkozó lemezük, amelyen 12 dal található. A lemezbemutató koncertjüket az A38 Hajón tartották dupla teltházzal, az album Fonogram-díjat nyert az év elektronikus zenei lemeze kategóriában. A lemezen található dalokat a BBC Radio 1 is lejátszotta, valamint 2017-ben felkerült a zenekar az EBBA listára egyedüli magyarként. 2018-ban Breath című dalukat számos nemzetközi blog és rádió méltatta, és Fonogram-díjra is jelölték. A zenekar 2016-ban kezdte a koncertezést és két év alatt több, közel 200 koncertet adott 22 országban, olyan fesztiválokon, mint a Primavera, a Eurosonic, az SXSW, a Reeperbahn, a Sziget, vagy az Electric Castle. A Belau hosszú távú céljai között szerepel, hogy több tematikus koncertlemezt alkosson meg, amelyek különböző földrajzi területek hangulatát idézik majd.

TUDNIVALÓK

- A minimális környezetterhelés kiemelten fontos eleme a programsorozatnak, ezért a koncert hulladékmentes eseményként valósul meg.

- Hozd el kedvenc pléded/ széked/ párnád, bármilyen ülőalkalmatosságod, ugyanis a megvalósítás során minimalizáljuk az eszközbérlést, nem lesz a helyszínen szék.

- Az eseményen NINCS vendéglátóegység, saját elemózsiával készülj, ha szeretnél!

- Parkolás ingyenes.

- A helyszín nem akadálymentesített.

- A koncerten képi-, hang-és videofelvétel készül.

- A jegy megvásárlásával a résztvevő hozzájárul ahhoz, hogy koncertfilm gyártás céljából videófelvétel készüljön (részletes tájékoztató elérhető a jegyvásárlásnál).

- A szervező a beléptetés jogát fenntartja.

- A szervező a program/ időpontváltozás jogát fenntartja.

🌿KONCEPCIÓ - Természetre hangolva – és ami mögötte van…

Ahol a láthatatlan láthatóvá válik, a csend hallhatóvá, mindez tökéletes egyszerűséggel. Ez a Természetre hangolva egyedülálló koncertsorozat, mely során könnyűzenei formációk szólalnak meg a Veszprém-Balaton-Bakony régió ikonikus természeti helyszínein. A koncertsorozat átfogó célja a térség kulturális kínálatának és tereinek bővítése, a régió természeti kincseinek bemutatása sokoldalú zenei előadókkal, fenntartható módon, minimális környezeti beavatkozással, kisebb létszámú hallgatóság előtt. 2024-ben lehetőségünk nyílik arra, hogy az eseményekről ismeretterjesztő koncertfilmeket készüljenek, így a filmsorozat lehetőséget ad arra, hogy minél többen gyönyörködhessenek a Balaton-felvidéki táj egyedülálló látványában, a környezet és a kortárs könnyűzene harmóniájában.

Zene kikapcsolódás természet hangulat

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!