Belau koncert - Természetre hangolva 08.11.

VEB2023 partner produkció Zirci Ciszterci Arborétum
VEB2023 partner produkció Zirci Ciszterci Arborétum

Augusztus 11-én a zirci Ciszterci Arborétumban Török Tilla és zenekara magyar és kortárs népzenével és Füzessy Gergely improvizatív handpan zenével varázsol el Titeket! Tartsatok velünk!

Tervezett program:

16:30 „Kapunyitás”

17:00 Török Tilla Folk Experience & Füzessy Gergely handpan koncert

18:30 Esemény várható vége

Esőnap: hamarosan…

🎥Az eseményről koncertfelvétel készül.

💃Török Tilla Junior Prima díjas multiinstrumentalista népzenész, énekes és dalszerző, a magyar népzene és világzene egyik legismertebb képviselője. Zenéje a keleti és a nyugati világban is egyaránt megtalálja helyét. Zenekarával többször turnézott Kazahsztánban, Törökországban és az Egyesült Államokban is. A magyar népzene ősi lélekképének kibontása inspirálja zenei művészetét. Dalai a nép ajkán megfogalmazott gondolatokkal hozzák közelebb egymáshoz a polaritás útvesztőjében önmagukat kereső lelkeket.

Koncertjeit népi hangszerek és egyedülálló hangszerelés teszi még izgalmasabbá. A művésznő ars poeticája: „ Nem csak azért fontos megismerni saját népdalainkat, mert a miénk, hanem azért is, mert lelki honvédelmünk alapját képezik a bennük többszáz éve letisztult és megőrzött gondolatok.”

Török Tilla Folk Experience zenekara tavaly júniusban Törökországban több állomásos turné keretén belül mutatta be legújabb lemezét. Az év további részébe pedig az Atlétikai Világbajnokságon való zenei- és alkotói közreműködésre, egy filmszereplésre és a nemrégiben Kazahsztánban megrendezett Türk Államok Konferenciáján való kiemelt fellépésre is lehetőséget kapott.

🎶Füzessy Gergely játéka improvizatív handpan zene, saját és feldolgozott szerzemények vezérfonalát követve, érzései megjelenítése meditatív melódiák formájában, ezzel a különleges terápiás hangszerrel.

A játék hatását különösen emeli az anyatermészet adta közeg és a természeti szépségek által kiváltott szabadságérzet. Ahol kevés a szó, ott kel életre a zene...

TUDNIVALÓK

- A minimális környezetterhelés kiemelten fontos eleme a programsorozatnak, ezért a koncert hulladékmentes eseményként valósul meg.

- Hozd el kedvenc pléded/ széked/ párnád, bármilyen ülőalkalmatosságod, ugyanis a megvalósítás során minimalizáljuk az eszközbérlést, nem lesz a helyszínen szék.

- Parkolás ingyenes a környező utcákban.

- A helyszín akadálymentesített.

- A koncerten képi-, hang-és videofelvétel készül.

- A jegy megvásárlásával a résztvevő hozzájárul ahhoz, hogy koncertfilm gyártás céljából videófelvétel készüljön (részletes tájékoztató elérhető a jegyvásárlásnál).

- A szervező a beléptetés jogát fenntartja.

- A szervező a program/ időpontváltozás jogát fenntartja.

🌿KONCEPCIÓ - Természetre hangolva – és ami mögötte van…

Ahol a láthatatlan láthatóvá válik, a csend hallhatóvá, mindez tökéletes egyszerűséggel. Ez a Természetre hangolva egyedülálló koncertsorozat, mely során könnyűzenei formációk szólalnak meg a Veszprém-Balaton-Bakony régió ikonikus természeti helyszínein. A koncertsorozat átfogó célja a térség kulturális kínálatának és tereinek bővítése, a régió természeti kincseinek bemutatása sokoldalú zenei előadókkal, fenntartható módon, minimális környezeti beavatkozással, kisebb létszámú hallgatóság előtt. 2024-ben lehetőségünk nyílik arra, hogy az eseményekről ismeretterjesztő koncertfilmeket készüljenek, így a filmsorozat lehetőséget ad arra, hogy minél többen gyönyörködhessenek a Balaton-felvidéki táj egyedülálló látványában, a környezet és a kortárs könnyűzene harmóniájában.

Zene természet hangulat

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!