Bemutatkozik az Auer Akadémia és az Auer Fesztivál

VEB2023 szervezés Magyar Zene Háza
VEB2023 szervezés Magyar Zene Háza

Zenepedagógiai szimpózium és zenés portréfilm Auer Lipót életéről.

Auer Akadémia - Zenepedagógiai szimpózium és webinárium - "A hang és az előadó"

Az egyéni hang és a hangképzés, az interpretáció kérdései Auer Lipót hatásának tükrében. Interaktív előadás és workshop a Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatóinak és meghívott tanárainak közreműködésével.

A veszprémi Auer Akadémia sikerrel indította útjára – webinárium formájában – azt a mesterkurzus sorozatot, melynek keretében a legsikeresebb magyar és külföldi hegedűtanárok, professzorok cserélték ki gondolataikat, osztották meg tapasztalataikat egymással, a jelenlévő közönséggel és az interneten keresztül az érdeklődőkkel.

Auer Fesztivál - "Gyökerek és ágak" című zenés dokumentumfilm vetítése

Bárány László és Kováts Péter zenés tv-filmjének kettős a célja: Auer Lipót életútját közel hozni szülőföldjéhez, és szülőföldjét megismertetni a nagyvilággal.

Bemutatjuk Veszprémtől Szentpéterváron át New York-ig ívelő páratlan életútját, a veszprémi hegedűóráktól a budapesti, bécsi tanulmányokon át, az európai turnékig. Felelevenítjük a szentpétervári évtizedeket, a veszprémi vakációkat és New York meghódítását. 

Az eredeti helyszíneken forgatott filmben muzsikusok, zenetörténészek interjúkkal tesznek tanúságot Auerről. Igazi különlegességeket is bemutatunk, mint Auer egykori Stradivari hegedűjét, a Carnegie Hall-beli koncertjének hangfelvételeit, a szentpétervári konzervatórium Auer-termét, és persze rengeteg zenét – archív anyagokból, de mai koncertfelvételekből is, melyeken a Mendelssohn Kamarazenekar és Kováts Péter hegedűművész működik közre.

A Magyar Zene Háza "Város a Házban" sorozatának ősszel Veszprém a vendége. E programsorozaton keresztül szeretnénk bemutatni a város sokszínű és intenzív zenei életét, zenei hagyományait, és egyúttal ízelítőt nyújtani a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program hangulatából.

Zene Auer Akadémia Auer Fesztivál Városkapu Város a Házban Veszprém a Házban Zene/Város

Jegy info

Jegyvásárlási infó: Szabadon látogatható

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!

Még 47 nap 17 óra 27 perc 28 másodperc
van hátra a megnyitóig!