Black Particles / Nicitel (SK) / Pozvakowski / Entrópia Arch

VEB2023 szervezés Terem Bár
VEB2023 szervezés Terem Bár

BLACK PARTICLES

#postmetal #postrock #voidgaze

"A post-rock, mint műfaj legnagyobb nevei is eljutnak addig, hogy unalmassá válnak. Aki manapság ebben a zsánerben igazán jót akar alkotni, véleményem szerint nagyon fel kell, hogy kösse a gatyáját. Nos a Black Particles ezt kiválóan megoldja…sőt, ez a banda élőben kib…mondottan rohadt erős."

NIČITEL

#sludge #posztmetál #dark bass’n’drum core

A Ničiteľ zenekar 2012 tavaszán alakult SpišskáNováVes városában, és eredetileg a Qualludes zenekar két tagjának mellékes instrumentális projektjeként funkcionált. A zenekar koncepciója egy sludge-crust-blackcore mixet összehozni, ami tökéletesen sikerült is: sötét és elborult, mint a hideg, fagyos téli éjszakák.

Legújabb Anna névre hallgató albumuk fő témája a nők küzdelme a mai modern, patriarchális világban.

POZVAKOWSKI

#experimental #noiserock #postminden

Az ország nagy valószínűséggel leghangosabb zenekara, öntörvényű noiserock, experimentális utazás melyhez egyedülálló vizualitás társul. 

16mm-es vetítőgépek garmadája adja a folyamatosan változó, mindig megújuló látványt és egészíti ki a pozvakowski hangulati szélsőségek között ingázó hangorkánját a túlcsorduló érzelmektől a kíméletlen zaj-zuhatagig. Patikamérlegen kimérve, improvizáció nélkül. 

Az elmúlt 22 évben 6 stúdióalbumon mutatták be az experimentális noiserock minden létező szegmensét, és eszük ágában sincs leállni...

"Magyarország legstabilabb zenekara" (Pándi Balázs)

ENTRÓPIA ARCHITEKTÚRA

Az Entrópia Architektúra munkásságára nehéz megtalálni a megfelelő kategóriákat. Hívták indusztriálnak, rituál rocknak, experimentálnak még paramentálnak is. Az effajta kategorizálás Schrödinger macskájára emlékeztet, hiszen a kategorizálás eredménye merőben függ a kategorizálás folyamatától. Függetlenek vagyunk és próbáljuk a saját kifejezési formánkat megtalálni. A szavakat csupán alkalmi eszközként használjuk, ahogy az egyes zenei stílusok standardjait is. 

„Mahakala és Mahayana Buddhizmus, posztkonstruktivizmus, az ipari gépek éneke és zaja, a posztmodern korban való felnövés és élet. A szavak nem pontosak, így a további kategorizálást a hallgatóra bízzuk.” ‒ írja magáról a zenekar. (forrás: gothic.hu)

Menetrend

Kapunyitás: 19:00 

20:30-21:00 Black Particles 

21:30-22:00 Nicitel (SK) 

22:30-23:20 Pozvakowski 

23:50-1:00  Entrópia Architektúra

A koncertek ingyenesek és regisztrálnotok sem kell rájuk. Szabad a pálya.

Fesztivál Zene Holtszezon irodalmi

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!