Veszprém Blues Fesztivál 2023

VEB2023 pályázati együttműködés Hangvilla
VEB2023 pályázati együttműködés Hangvilla

Négy világhírű Grammy-díjas blues előadó mellett bemutatjuk az elmúlt évek European Blues Challenge és International Blues Challenge döntőseit. Elefszína és Temesvár is delegálja majd legjobbjait a műfaj hazai sztárjai mellett.

A Veszprém Blues Fesztivál nem egyszerűen egy nagy műfaj patinás hagyományai előtt tiszteleg, hanem a kortárs blues elevenségét és könnyűzenét átható erejét mutatja be a közönségnek.

Grammy-díjas blues-előadók, a legjobb európai, amerikai fesztiváldíjas művészek és a hazai szcéna legkiválóbb szereplői szándékaink szerint Közép-Kelet-Európa legfontosabb blues-eseményét hozzák létre a régióban példa és előzmény nélküli fesztiválon. 

A sztereotípiákkal szembefordulva bebizonyítjuk, hogy a blues a szélesebb közönség számára is sodró-szórakoztató, megújulásra képes műfaj, ami lenyűgöz, inspirál és ma is a kortárs könnyűzene meghatározó tartománya. Hiszünk benne, hogy a tematikus fesztiválok ideje nemhogy lejárt, de a bluessal való intenzívebb találkozás egyúttal a finomabb zenei világok felé vonzódó, közös ízlés méltó formálója is! 

Négy napon át, négy helyszínen, hangsúlyosan edukatív háttérprogramokkal, szakmai workshopokkal kiegészülve a fesztivál sziporkázó művésznévsora és különleges programstruktúrája a garancia rá, hogy a rétegműfajnak számító blues képes kitörni e szerepből, és kortárs könnyűzene ünnepeként gazdagítani az átalakuló régió zenei kínálatát.

Zene Zene/Város Blues Az információk idegen nyelven is elérhetőek

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!