Borakadémia – VinoPelso Borkultúra Alapítvány

Partner produkció
Partner produkció

Az Alapítvány Balatonspecifikus WSET alapú professzionális boroktatást indít, hogy a Balaton Borrégió térsége, mint turisztikai célpont a lehető legmagasabb bor és gasztronómiai szolgáltatásokat nyújtson a régióba érkező hazai és nemzetközi turistáknak.

Ennek kapcsán a pályázó, a térség turisztikában érdekelt szakembereinek speciális Balaton ismeretanyagra épülő borismereti képzést szervez, növelve ezzel a bor és gasztronómiai üzletág felkészültségét, borokhoz való hozzáértését, amivel kialakítható egy minőségi borturisztikai attrakció a Balaton térségében.

Ezen kívül kialakításra kerül egy minősített borkóstoltató hálózat a régiót lefedve, hogy a turisták ezen helyeken megismerhessék a balatoni borkultúrát, és megkóstolhassák a balatoni régió legjellemzőbb  borait, ily módon a  tudásukat  bővítve  minél  tartalmasabban  töltsék  a  balatoni tartózkodásukat. A WSET kóstolástechnikáján alapuló 4 napos oktatás egyedileg kidolgozott Balaton-specifikus anyaggal zajlik, kisebb kitekintésekkel más borvidékekre. A képzés során a résztvevő átfogó ismeretre tesz szert a régió borairól és termőhelyeiről.

 

Képzési időpontok, helyszín:

2022.03.21-03.29.

2022.04.30-05.08.

2022.05.30-06.08.

2022.06.27-07.05.

2022.07.16-07.24.

Helyszín: Keszthely és terepgyakorlat

Bor Gasztronómia gasztro

Jegy info

Jegyvásárlási infó: Jegyvásárlás ellenében látogatható

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!