BRAZIL BIOÉKSZEREK kiállítás

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

A kiállításra kiválasztott brazil művészek bioékszerei a szépség és a természet ötvözésének ékes példái. Az alkotásokon kívül bemutatásra kerülnek a brazil fotós, Rogério Cavalcanti képei, amelyek a bioékszerek szépségét a brazil természet gazdagságával együtt ábrázolják.

A kiállított darabok olyan művészi munka eredményei, amely a természetes folyamatok és újrahasznosított
anyagok felhasználásával értékeli a természetet és annak megőrzésének szükségességét. A bioékszerek előállítása fenntarthatóságával is kitűnik. Végül egy társadalmi projekt, a Ronaldo Fraga által szervezett „Tucumã lányok" kerül bemutatásra, amely példa az olyan kezdeményezésekre a bioékszerek gyártása terén, amelyek fontos kiegészítő jövedelemforrást jelentenek a vidéki közösségekben élő nők számára. A kiállítás fő célja ezért az, hogy kiemelje a brazil bioékszereket, amelyek a társadalmi befogadást, a tiszteletet és a brazil biológiai sokféleség, mint nagy nemzeti kincs fontosságát előmozdító kezdeményezések eredményei.

A Brazil Nagykövetség ismételten köszönetét fejezi ki a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt szervezőinek a kezdeményezéshez nyújtott nagylelkű partnerségért és támogatásért.

kiállítás képzőművészet tükörkép ékszer

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!