Bűvös Bábos Fesztivál

VEB2023 pályázati együttműködés Agóra Veszprém Kulturális Központ
VEB2023 pályázati együttműködés Agóra Veszprém Kulturális Központ

A Bűvös Bábos Fesztivál a gyermek bábjátszás örömünnepe! A Pápai Művelődéstörténeti Társaság a Pegazus Színház és a Nemzeti Művelődési Intézet közreműködésével május 11-14. között rendezi meg az eseményt, melyre 28 gyermekekből álló amatőr bábcsoport várnak Veszprémbe szerte a Kárpát-medencéből.

A fesztiválon közel 400 gyermek mutatkozik be bábos előadásával. A résztvevők 2022 őszétől lelkesen készülődnek a különböző bábtechnikákat felvonultató előadásaikra. Találkozhatunk kesztyűsbábokkal, árnyjátékkal, élőszereplős bábjátékkal is, a fesztivál kísérőprogramjai között pedig óriásbábos felvonulás, koncertek, flashmob, tűzszínház és interatív játékok is lesznek. 

A 2023. május 11-i megérkezés, ismerkedés, színpadbejárás és játékos városfelfedezés után pénteken és szombaton zajlanak majd a bábcsoportok bemutatói az Agórában.

A produkciókat szakmai zsűri értékeli mindkét napon, ahol nem rangsor felállítása a cél, hanem egy jóízű szakmai beszélgetés a látottakról.

A fesztivál fő helyszíne az Agóra Veszprém Kulturális Központ. Ezen túl az újonnan megnyílt ActiCity Mozgásközpont, Veszprém belvárosának terei, az Óváros tér, a Színházkert, a Kolostorok és Kertek Rendezvényhelyszín, valamint a Balaton-felvidék választott települései.

A napi bemutatók végeztével minden fesztiválozó együtt szórakozhat koncerteken, professzionális bábszínházi előadásokon, óriásbábos felvonuláson, táncházakban és egyéb színes programokon. Vasárnap délelőtt lesz a záró Parádé, ahol a több száz résztvevő együtt ünnepelheti majd a bábjátszást és az együtt töltött örömteli napokat.

A találkozó természetesen nyitott az Európa Kulturális Fővárosa programjai iránt érdeklődőknek, így a bemutatókkal, a közös szórakoztató és egyéb kiegészítő programokkal a bábjátékot tudjuk

majd még inkább megszerettetni, népszerűsíteni a világban.

bábszínház bábfesztivál

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!