CHÓR PUERI ET PUELLAE CANTORES PLOCENSES / MusiColours / 05.28.

VEB2023 szervezés ActiCity
VEB2023 szervezés ActiCity

Hallgass meg egy olasz szimfonikus nagyzenekart, a következő színpadon egy svájci quartetet, majd tovább ballagva a veszprémi fúvósokat vagy egy kisvárdai rockzenekart! Legyél ott, amikor felfedezik a jövő komoly- és könnyűzenei sztárjait!

A Pueri et Puellae Cantores Plocenses kórus két, Anna és Wiktor Bramscy által alapított csoportból alakult: az 1998 óta működő Pueri Cantores Plocenses fiúkórusból és a 2006-ban alakult Puellae Cantantes Plocenses leánykórusból. Ma már több mint száz tagot számláló csoportról van szó, amely a płocki Önkormányzat kulturális intézményeként működik. A kórus repertoárja az összes művészeti korszak szakrális zenéjéből, valamint népi és hazafias dalokból áll. A Pueri et Puellae Cantores Plocenses fellépett már a Nagyszínház - Nemzeti Opera és a varsói Nemzeti Filharmónia színpadán, valamint többek között a pekingi Nagy Népi Csarnokban, a római Pantheonban, a tokiói Daiichi Seimei csarnokban, valamint a Kijevi és Bangkoki Filharmóniák színpadán. A kórus jóval több mint 100 díjat nyert a Pozsonyban, Rómában, Lisszabonban és Szingapúrban rendezett nemzetközi versenyeken. Legutóbb Olaszországban, Spanyolországban, a Dominikai Köztársaságban, Szicíliában és Dubaiban léptek fel. A kórus a nemzeti ünnepeken és az egyházi szertartásokon való fellépéseivel vesz részt a város művészeti életében.

A Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosában a Pueri et Puellae Cantores Choir Plocenses a legfiatalabb, 40 fős, 9 és 13 év közötti kóristából álló csoporttal képviselteti magát, amely már két aranyérmet és a legjobb színpadi koreográfiáért járó díjat is elnyerte a 2022-es Nemzetközi Kórus Rovinjban (International Chorus Inside Rovinj) versenyen.

Zene Koncert családbarát Zene/Város MusiColours Festival

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!