Cukik a Cukiban - Simonyi Kicsinyek Kórusa

VEB2023 pályázati együttműködés KOKÓ Terasz
VEB2023 pályázati együttműködés KOKÓ Terasz

A „Cukik a cukiban” eseménysorozat keretén belül éneklő és zenélő gyermekek tanúskodnak a zenélés közösségteremtő erejéről és az utánpótlás fontosságáról – mindezt pedig egy dobostorta egy dobostorta mellől élvezhetik az érdeklődők.

A sorozat második eseményén, május 31-én a Simonyi Kicsinyek Kórusa lép fel.

A Simonyi Iskola Kicsinyek Kórusát az intézmény 3., 4. és 5. osztályos ének-zene tagozatos tanulói alkotják. Az énekkart 2001 szeptemberétől Baráth Péterné vezeti. Az iskolai ünnepélyeken kívül számos városi és országos fellépéssel is büszkélkedhetnek. A város zenei világnapi rendezvényein, Kodály Zoltán és Kocsár Miklós emlékhangversenyeken, tavaszi minősítő koncerteken vagy a Ghymes együttes karácsonyi koncertjein is találkozhattak már a kórussal. 2009 óta állandó résztvevők az Országos Kicsinyek Kórusainak Találkozóin, ahonnan rendszerint diplomás arany minősítéssel térnek haza. Legnagyobb elismeréseik: "Év kórusa" cím és "Országos dicsérő oklevél".
A kórus minden évben újjá szerveződik. Júniusban elbúcsúztatják a felsősöket és szeptemberben örömmel fogadják a harmadik osztályba lépőket, akik nagyon ügyesen felzárkóznak a nagyobbakhoz.

Zene énekkar

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!