Djabe & Chieli Minucci - Tour of Waterfalls

VEB2023 partner produkció
VEB2023 partner produkció

A Djabe a hazai Jazz/World fusion műfaj elsőszámú képviselője. Számtalan hazai és nemzetközi díj birtokosa. Idéntől Chieli Minucci gitáros, a nyolcvanas évek elején alapított világhírű amerikai jazz/funk/world formáció, a Special EFX alapító tagja is részt vesz a Djabe lemezek készítésében és 2024 májusában közös európai turnéra indulnak.

Chieli nem csak zeneszerzőként és zenekar vezetőként ismert, hiszen számos kiváló előadónak készített felvételt és lépett fel velük együtt. A teljesség igény nélkül Celine Dion, Lou Reed, Lionel Richie, Jennifer Lopez, Jewel, Mark Anthony, Michael Bolton, Rupert Holmes, Eartha Kitt, Eddie Fisher, Anastasia, Whalum, Maysa, Jeff Lorber, Norman Brown, Bernie Williams, Marion Meadows, Lao Tizer, Mindi Abair, Rick Braun, Gerald Veasley, Omar Hakim, Eric Marienthal és még sokan mások élvezhették a játékát lemezeiken és koncertjeiken.

Chieli a jazz és pop világában érzi magát otthon, de egyben tehetséges televíziós- és filmzeneszerző is. Tízszer jelölték Emmy-díjra, melyből hármat meg is nyert zeneszerzői munkájáért. Fimzenéi többek között a No Country for Old Men, a Bowfinger, a Legally Blonde, a Panic alkotásokban hallhatóak. Minucci kompozíciói elhangzanak a Pán Péter, a Dora a felfedező, a Thomas a gőzmozdony és más élő színpadi produkciókban.

Magyarországon a Djabe együttes vezetője, Égerházi Attila adta ki a legutóbbi Special EFX albumot vinylen. Ennek alkalmából a zenekar együtt játszott Chielivel a Budapest Jazz Clubban. A zenészek ekkor határozták el, hogy 2024 májusában közös európai turnéra indulnak. A turné a Tour of Waterfalls címet kapta. A Djabénak és Chielinek is van egy Waterfall című kompozíciója. A két szerzemény foglalja keretbe a műsort, melyben Chieli Minucci, Djabe és Special EFX számok hangzanak majd el.

KÖZREMŰKÖDŐK

Chieli Minucci – gitár

Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek

Barabás Tamás – basszusgitár

Koós-Hutás Áron – trombita

Kaszás Péter – dobok, ének

Bubenyák Zoltán – billentyűs hangszerek

Jegyár: 11.900 Ft

(Helyfoglalás érkezési sorrendben.)

Zene Koncert jazz

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!