"Dúdoló" (népdal tanulás) Navratil Andival - 2023.03.29.

VEB2023 partner produkció Agóra
VEB2023 partner produkció Agóra

Hatással van rád, körülvesz, megnyugtat, feldob, segít kifejezni. Minderre képes a zene! Vegyél részt a Hangjáték programjain és éld át Te is a zene erejét!

Daltanulás és közös éneklés Navratil Andrea népdalénekessel a népdalok szerelmeseinek. 
Egy különleges este, ahol a résztvevők gyönyörű népdalokat tanulva pillanthatnak be a népi hagyományok mögé. Navratil Andrea egy olyan ősi világba kalauzol minket, ahol az éneklés nemcsak az ünnepi rítusokat, de a hétköznapokat, a közösségi életet is átszőtte.
A program ingyenes, előképzettség nem szükséges, szeretettel várunk mindenkit, aki szeretné gazdagabbá tenni egy hétköznap délutánját a hagyományos népi kultúra, a népdalok és az együtt éneklés örömével.
Navratil Andrea népdalénekes, tanár, mesemondó, ökológus, a Kobzos együttes és a Fonó zenekar mellett a Duna Művészegyüttes szólóénekese. Liszt-díjas előadóművész, valamint 2021-ben Fonó-díjat vehetett át, illetve az elmúlt 25 év legjobb énekesének járó közönségdíjjal is jutalmazták.
Rendszeresen tanít továbbképzéseken, nyári táborokban. Éneke több mint 40 lemezen hallható. Zenésztársaival bejárta egész Európát, koncertezett többször Indiában és az Egyesült Államokban. Életpályája szerteágazó - ökológus, népdalénekes, mesemondó és tanár - mégis elsősorban a tanári hivatást tartja legmeghatározóbbnak, erre született.
„Az éneklés, a természet szeretete, valamint a hagyományos paraszti világ által őrzött tudás tisztelete gyerekkorom óta az életem része. Fontosnak tartom, hogy ez az örökség ne csak könyvekben és kottalapokon legyen hozzáférhető, hanem élő tudás maradjon minden ember számára. Igazi mestereimnek azokat a kedves „öregecskéket” – asszonyokat és embereket – tartom, akiktől az énekeket és a hagyományokat tanultam. Néhányukkal személyesen is több időt tölthettem el, sokkal többet kaptam tőlük egynéhány éneknél, mesénél vagy imánál. Az így megtapasztalt élményeket közvetítem előadóművészként, és adom tovább tanárként.” (Navratil Andrea)

Zene hangjáték Zene/Város

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!