Egressy Zoltán: A Cholnoky-kód / 09. 22.

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

Egressy Zoltán szellemes kalandjátékának ősbemutatója. A darab autentikus és fiktív Cholnoky-szövegeken, valamint jeleneteken keresztül mutatja be Veszprém nevezetes szülötteinek, felmenőnek és ismerőseinek életét, viszonyaikat, miközben megelevenedik a város egykori élete is.

A jelenetek, események izgalmasan fonódnak össze és folytatják egymást. A két író, Viktor és László szépirodalmi, valamint a földrajztudós Jenő szakmai feljegyzései harmonikusan simulnak a szövegfolyamba, egy-egy irodalmi hős is megjelenik. 

Horváth Csaba rendező sajátos világa, a fizikai színház ismérvei, kiegészülve az izgalmas vizuális tartalmakkal egyszerre mikrorealista és elemelt módon mutatja be a három különleges karaktert, megpróbáltatásaikat, küzdelmeiket saját démonaikkal, de örömeiket, boldogságaikat is. Mindezt Egressy Zoltán humorral és fájdalommal átszőtt egyedi látásmódjának szűrőjén keresztül. 

Játsszák a Pannon Várszínház színészei: Oravecz Edit, Kovács Ágnes Magdolna, Kárpáti Barbara, Szelle Dávid, valamint a Forte Társulat színészei: Földeáki Nóra, Fehér László, Pallag Márton, Horkay Barnabás, Widder Kristóf

Jelmeztervező: Benedek Mari
A rendező munkatársa: Balázs Nikolett
Rendező: Horváth Csaba

Kedves Nézőink, kedves veszprémiek!

Veszprémben számos intézmény, szervezet, klub, sőt az egyik legnagyobb lakótelep is viseli a nevüket, mégis kevesen tudják kik voltak valójában a Cholnokyak. Színházunk annak érdekében, hogy minél több veszprémi megismerhesse a fivérek történetét, térítésmentesen biztosítja az előadás megtekintését: a Cholnoky-lakótelep lakóinak és a Cholnoky nevet viselő szervezetek és intézmények tagjainak, dolgozóinak.

Az ingyenes részvétel kizárólag regisztrációhoz kötött, melyet színházunk jegyirodájában – lakcím feltüntetésével vagy szervezet/intézmény/klub megjelölésével - a [email protected] e-mail címen tehetnek meg.

Várjuk visszajelzésüket az alábbi előadás-időpontokra:

- 2023. 09. 22. - 19:00 (Páger bérlet)
- 2023. 09. 23. - 19:00 (Premier bérlet)
- 2023. 09. 24. - 17:00 (Relax bérlet)
- 2023. 10. 01. - 19:00 (Vörösmarty bérlet)
- 2023. 10. 04. - 17:00 (Tolnay bérlet)
- 2023. 10. 06. - 19:00 (Darvas bérlet)
- 2023. 10. 08. - 17:00 (Agárdy bérlet)

színház előadás Cholnoky-kód pannon várszínház Forte Társulat

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!