Pajta Program - ÉN ÉS A HANGSZEREM | Eseménysorozat

VEB2023 partner produkció Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár
VEB2023 partner produkció Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár

Kötetlen, laza, interaktív beszélgetések ismert művészekkel - sok zenével!

A Györöki KultúrMorzsázó programsorozat keretében ismert, sok esetben országos, illetve nemzetközi díjakkal elismert, saját területükön eredményes, hiteles és időtálló értéket képviselő művészeket látunk vendégül, és beszélgetünk velük zenéről, a kulisszák mögötti világról, magánéletről, gondolataikról, vagyis magáról a nagybetűs életről.

A laza, kávéházi hangulatú beszélgetések időtartama 1-1,5 óra, ahol a közönségnek is módja van bekapcsolódni a diskurzusba. A beszélgetéseket élőzenei betétek is színesítik, ahol a meghívott vendégek muzsikálnak együtt zenésztársaikkal, barátaikkal.

Házigazda: Biró Róbert, Balatongyörök község polgármestere.

Az esti beszélgetések helyszíne Baratongyörök.

Nyáron a Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár melletti kis udvar.

Tavasszal, ősszel, valamint rossz idő esetén pedig a művelődési ház nagyterme. 

Tervezett vendégek:

Május 26. (csütörtök): Pribojszki Mátyás szájharmonikás, zeneszerző

Pribojszki Mátyás (1974-) jelenleg az egyik legismertebb kortárs magyar szájharmonikás Európában: az elmúlt közel 25 évben, mintegy 30 országban lépett fel zenekaraival. Rendszeresen játszik a hazai zenei élet nagyjaival, és nemzetközi zenei fesztiválokon is fellép.

"Pribojszki Mátyás egyike azon kevés magyar muzsikusoknak, aki igazán jól és egyéni módon száj harmonikázik. Nem csak új színt és megszólalást hozott a hazai blueséletbe, de zenéjével azokat is képes megszólaltatni, akiket amúgy ez a műfaj elvétve kavar fel." 

Jávorszky Béla Szilárd - író, zenei szakújságíró

Június 30. (csütörtök): Nagy Ádám (Roy és Ádám), közreműködik Mohai Tamás (KFT, Berki Band)

Nagy Ádám (1973- ), a Roy & Ádám Trió gitáros-dalszerzője, Huszka Jenő-díjas zeneszerző, aki szerint a gitározás a világ legjobb szórakozása, és a társas zenélés olyan, mint a kommunikáció. 

1973. augusztus 20-án született Győrben. Ötévesen kezdett zenét tanulni, 13 évesen gitározni. A Kodolányi János Főiskolán szerzett diplomát jazzgitár-előadóművész szakirányon. Immár 23 éve szerez dalokat és muzsikál aktívan saját zenekarával, a Roy és Ádám Trióval, valamint különböző színpadi és stúdió-háttérprodukciókban, iskolában zenét tanít.

Augusztus 10. (szerda): László Attila jazzgitáros, zeneszerző

László Attila (1953-) Liszt Ferenc-díjas jazzgitáros és zeneszerző, a Magyar Jazz Szövetség egykori elnöke, a modern magyar jazz kiemelkedő képviselője, érdemes művész. Az építészmérnöki diploma megszerzése után a Bartók Béla Konzervatórium jazz tanszakját végezte el, majd élvonalbeli hazai jazz együttesekben játszott. A nagyközönség főként Charlie szerzőjeként és zenésztársaként ismeri, a szakmában a legjobb jazzgitárosok között tartják számon, a fiatalabb generáció számára pedig ő a Tanár úr. Jelenleg is tanít a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén.

Augusztus 24. (szerda): Alapi István gitáros (EDDA)

Alapi István (1962-) Artisjus és Fonogram díjas magyar előadóművész, gitáros, zeneszerző, az EDDA MŰVEK gitárosa. Játszott 27 Edda lemezen, közreműködött közel 100 magyar előadó, többek között Katona Klári, Varga Miklós, Keresztes Ildikó, Szentpéteri Csilla, Havasi Balázs albumain, rendszeresen koncertezik a Felvidéken és Erdélyben.

Szeptember 22. (csütörtök): Fekete-Kovács Kornél (trombita - MAO) közreműködik: Cseke Gábor (zongora)

Fekete-Kovács Kornél (1970-) Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, trombitaművész, jazz-zenész, egyetemi tanár. Zenész, trombita, szárnykürt, zeneszerző, hangszerelő. Tanulmányait a bajai Liszt Ferenc Zeneiskolában, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola, később a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakján folytatta. Nem csak, mint hangszeres szólista, zeneszerzőként és hangszerelőként is Európa szerte elismert művész. 2055 óta a Modern Art Orchestra vezetője. Többször járt Indiában, ahol a zene mellett a jóga és az általa megmutatkozó életszemlélet is mélyen hatott rá.

 Október 13. (csütörtök): Varga Endre fuvolaművész

Varga Endre (1963-) fuvolatanár, művészeti vezető, Szabadkán született, a Novi Sad-i Tudományegyetem zeneakadémia szakján végezte tanulmányait. 1991-től él Magyarországon, ahol több jazz együttesnek is tagja volt. 1997-től a nagy múltú, reneszánsz és barokk zenét játszó Musica Antiqua Együttes művészeti vezetője és karnagya. Late Night Jazz zenekar tagja és művészeti vezetője, valamint a balatongyöröki JazzFiesta rendezvénysorozat ötletgazdája és művészeti vezetője.

Zene művészet Pajta

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!