Én vagyok én

VEB2023 partner produkció
VEB2023 partner produkció

Ha ma élne, gimis volna, amikor az első verse megjelenik, s még nem lenne diplomája, mikor meghal. Fiatalabb volt, mint Kurt Cobain vagy Jimi Hendrix. Senki nem értette, hogy tűnt el a Segesvár melletti csatatérről. Azóta keressük, hogy hol lehet.

Van, aki a testét keresi, a maradványait, van, aki a lelkét. Az Én vagyok én a személyiségét akarja megtalálni, hogy hogyan gondolkodott a magyar irodalom máig koronázatlan királya az utolsó hónapokban, napokban. Miért áll közel hozzánk néha idegesítő, néha megrendítően ügyetlen alakja. S közben kiderül az is, hogy miként gondolkodott szerelemről, barátságról, harcról és halálról, s nem utolsó sorban az írásról. S mikor nézzük őt a színpadon, s elnevetjük magunkat, azt érezzük, nem egy tankönyv ízű merev alakon nevetünk, nem egy szobor áll előttünk, hanem a haverunk valahonnét a suliból vagy épp az utcából, a szomszéd házból vagy egy fesztiválról.

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára

Részletek:

  • Műfaj: szerepjáték (kamaraszínházi előadás)
  • Író: Háy János
  • Rendező: Vándorfi László
  • Az előadás időtartama: 60 perc, szünet nélkül

Jegyvásárlásra online ezen a linken, illetve a Hangvilla pénztárában és a Tourinform Veszprém irodában is van lehetőség.

színház

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!