FELEZŐ

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

Június 14. és 18. között ötnapos örömünnepre várunk mindenkit Veszprémbe és a Bakony-Balaton régióba, hogy színes programkavalkáddal megünnepeljük az EKF programév első félévét és felkészüljünk a címviselés hátralevő hat hónapjára.

Az Európa Kulturális Fővárosa címet viselő városoknál már hagyománnyá vált, hogy az éveleji évadnyitó ünnepség után, az év közepén egy közös, „felező” örömünnepen tekintenek vissza az első hat hónapra és készülnek fel az előttük álló fél évre. Ettől a hagyománytól mi sem térünk el, így egy 5 napon át tartó minifesztivállal készülünk, ahol koncertek, extrémsport bemutatók, kiállítások, sőt még olyan különlegességek is várják az érdeklődőket, mint a görkori diszkó, a mesemondó fesztivál vagy az extrémhosszú asztalnál megrendezett piknik.

A Felező ideje alatt minden este 8 órától nemzetközi sztárok lépnek fel a Gyárkert Kultúrpark színpadán, amit a különleges alkalom miatt ingyenesen lehet majd megnézni. A koncertekre történő regisztráció május 15-én indul.

A koncertek mellett olyan kísérőprogramok várják a Felezőre érkezőket, mint az idén első alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Történetmondó Konferencia és a Pannon StoryFest nemzetközi mesemondó fesztivál. A mesék mellett az operettek különleges világa is megelevenedik a Petőfi Színház szervezésében megvalósuló Rátonyi Róbert Operettfesztiválon, sőt, ezidő alatt Veszprém belvárosában egyedi, térhatású szimfonikus koncerteken is részt vehetünk, amelyek ráadásként egyedülálló vizuális élményt is nyújtanak majd. A sportok szerelmeseit június 17-én és 18-án, szombaton és vasárnap reggeltől estig extrém sportlehetőségek várják, illetve mindkét napon lesz görkori diszkó is, ahol gurulva táncolhatunk kedvenc régi és új slágerekre.

A művészetek kedvelői a Felező napjain felfedezhetik a Művészetek Háza időszakos és állandó kiállításait is, valamint a Papírkutya Kultúrbisztró is koncertekkel készül erre az időszakra.

Az öt nap során nem csak Veszprémbe érdemes ellátogatni a sokszínű programokért. A régiót járva is fesztiválokba, bemutatókba, kiállításokba és koncertekbe botlunk majd az EKF programhoz csatlakozott településeken, intézményekben. Többek között Rost Andrea koncerttel és kiállításmegnyitóval vár mindenkit a gyulakeszi Csigó Malom, de vízimentő bemutató és a Privát Balaton emlékgyűjtő projekthez kapcsolódó programokra is sor kerül majd. A balatonfüredi Vaszary Galériában a balatonboglári kápolnatárlatokat megidéző kiállítás várja a kortárs képzőművészet iránt érdeklődőket szerdától vasárnapig, június 16-án és 17-én pedig a fesztiválok kedvelői a zalacsányi Örvényesvölgy Fesztiválon merülhetnek el a jazz, blues és soul koncertek sokaságában, olyan előadók társaságában, mint a Gipsy Kings, a Csík Zenekar vagy az Anima Sound System. 

felező

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!