Fenyves Malom Veszprém

A Fenyves Malom Veszprém egyetlen épségben megmaradt vízimalma, amelyben 2021. október 1. napján interaktív malomtörténeti kiállítás nyílik.

A malomtörténeti kiállítás interaktív jellegét az adja, hogy a kiállított eszközöket a látogatók megfoghatják, kipróbálhatják. Több kézimalom kerül kihelyezésre, amelyeken az érdeklődők megtapasztalhatják az őrlés nehézségeit, és a megőrölt búzát magukkal vihetik egy kis lisztes zsákban. A gyerekek szitálhatnak, mázsával lemérhetik magukat, malomkövet élezhetnek, és megnézhetik egy vízikerék összeállításának folyamatát.

A bejáratnál a látogatók kis térképet kapnak, amely segítségével játékosan ismerkedhetnek meg a régi eszközökkel. A gyereksarokban lehetőséget biztosítunk a kisebbek szórakoztatására is (pl. vízimalmos kirakóval, fajátékokkal, népi játékokkal, kiskonyhával). Könyvmentő polcot helyezünk ki a régi könyvek ingyenes csere-beréje érdekében.

Az interaktív kiállítás hivatalos megnyitója 2021. október 2-án kerül megrendezésre. A 10 órai ünnepélyes megnyitót követően fellép a Kabóca Bábszínház. A felnőttek bort kóstolhatnak a BorZsongó válogatásai közül, a kisebbeket pedig a játszószobában kézműves foglalkozásokkal várja a Bábos Mesekuckó Veszprém (Birkás Szabina).

A belépőjegy: 500,-Ft/fő (3 éves kor alatt ingyenes)

Tekintettel arra, hogy a malom belső terébe egyszerre csak korlátozott számú embert tudunk beengedni, kérjük, hogy mindenki előzetesen jelezze a részvételi szándékát (hány fővel érkeznének) a [email protected] email címen, vagy a 0670-455-4134 telefonszámon.

Jegy info

Jegyvásárlási infó: Jegyvásárlás ellenében látogatható

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!