Forgatókönyvíró workshop Angyalosy Eszterrel / Kultháló

VEB2023 szervezés Magyarpolány, Szakrális Emlékhely
VEB2023 szervezés Magyarpolány, Szakrális Emlékhely

A magyarpolányi KULTHÁLÓ bázis bemutatja interaktív forgatókönyvíró workshopját. Az első interaktív intermédia workshopon a forgatókönyvírás kulisszatitkaiba avat be minket Angyalosy Eszter.

A könyvszakmából érkezett a sorozatok világába, és egyből beleszeretett a tévés műfajba. Forgatókönyv-fejlesztéssel foglalkozott az HBO-nál, részt vett az Aranyélet írásában, most pedig Krigler Gáborral igyekeznek meghódítani a nemzetközi piacot.

Mi a filmes ötlet? Mi az a karakterépítés? Mi a szinopszis, mi a treatment és mi a központi konfliktus? Hogyan épül fel egy drámai konstrukció?
Interaktív workshopunkon a film, a dráma, a forgatókönyv, a kreatív írás, és általában a szövegalkotás oldaláról vizsgáljuk meg, hogy mitől válhat egy történet érdekessé, feszessé és jól szerkesztetté. Angyalosy Eszter megosztja az érdeklődőkkel, hogy mi kell egy olyan eredeti hangú történet megalkotásához, amelyek mind a magyar, mind a nemzetközi kortárs filmművészetben kiemelkedő filmalkotások alapjául szolgálhatnak.

Az esemény célja, hogy közelebb hozza az érdeklődőkhöz a történetmesélés művészetét és az elemző beszélgetéseken és gyakorlati feladatokon keresztül bepillantást nyerjenek a filmes történetmesélés legfontosabb fogalmi és technikai alapjaiba. 

A Kultháló VEB2023 program olyan helyek és alkotók együttműködéséről szól, akik képesek megnyitni a művészet elefántcsonttornyait, és a régió rejtettebb településein is megmutatni a művészet közösségformáló erejét.

Tovább

kultháló élő régió

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!