Gizella Napok 2023

VEB2023 pályázati együttműködés Veszprém belváros
VEB2023 pályázati együttműködés Veszprém belváros

Május 7. és 14. között közel száz ingyenes eseménnyel tölti meg a belvárost és a veszprémi várnegyedet a Gizella Napok.

Koncertek, képzőművészeti programok, színházi és bábszínházi produkciók, irodalom, gyermekprogramok, hagyományőrző és gasztronómiai bemutatók, történelmi felvonulás és népművészeti kirakodóvásár gazdagítja a Királynék Városának legnagyobb összművészeti fesztiváljának műsorát.

Idén 30. alkalommal várja a közönséget Veszprém kulturális életének meghatározó eseménye, a város ezeréves történelmi hagyományait a mai kor élményprogramjaival ötvöző Gizella Napok.

A színpadokon a hazai könnyű- és világzenei paletta színe-java megfordul, művészeti performanszoknak és workshopoknak ad otthont a FortunArt udvar, a Kossuth utca megtelik a régió alkotóinak portékáival, míg a mesevilággá változó Színházkertben az önfeledt gyermekkacajé lesz a főszerep. 

Ezen a héten minden utcasarkon új élményben lehet részünk. A Gizella Napok a kezdetektől a helyi alkotóközösségek bemutatkozásának egyik legfontosabb alkalma volt. Ezek a kreatív erők 2023-ban minden eddiginél nagyobb teret kapnak, és számos, a VEB2023 által inspirált kezdeményezést ismerhetünk meg a fesztiválon.

Merch Autó Zene Gasztronómia urbanisztika Közösségépítés helytörténet összművészeti közösségi hagyomány színház összművészet tánc TeszVeszprém

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!