Gyógynövényekkel a fenntartható szőlészetért
A kultúra elidegeníthetetlen része a gasztronómia és a hozzá szervesen kapcsolódó fenntartható gazdálkodás célkitűzései és eredményei.
Előadások és beszélgetések a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa, Borszakmai és gasztrokulturális program keretében, amely során bemutatásra kerülnek a gyógynövényekkel beültetett szőlő sorok és szakmai előadásokat hallgathatnak meg az alábbi témákban a BioVitispincészetben, valamint a Gyógynövény-völgyben.
A program közös sétával indul a BioVitis pincéhez, a Kisapáti temető melletti parkolóból.
A kultúra elidegeníthetetlen része a gasztronómia és a hozzá szervesen kapcsolódó fenntartható gazdálkodás célkitűzései és eredményei.
A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa, Borszakmai és gasztrokulturális program keretében szervezett legújabb esemény keretében előadásokra és beszélgetésekre kerül sor, melyekben bemutatásra kerülnek a gyógynövényekkel beültetett szőlősorok jótékony kölcsönhatásának pozitív eredményei. Szakmai előadásokat hallgathatnak meg az alábbi témákban a BioVitis pincészetben, valamint a Gyógynövény-völgyben.
Előadók:
-
Dr. Bódis Judit Zsuzsanna és Pacsai Bálint / MATE-Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézet
/// A terület (Tapolcai medence) természetes flórája a szőlőültetvények sajátos körülményeihez adaptálódva
-
Dr. Baracsi Éva / MATE-Kertészettudományi Intézet
/// Gyógy- és fűszernövények termeszthetőségének sajátosságai szőlőültetvényekben
-
Dr. Kovács Barnabás / MATE-Szőlészeti és Borászati Intézet
/// Szőlőültetvények abiotikus és biotikus környezeti igényei a talajfelszínén és a felszín alatt
Az események nyilvánosak, de regisztrációhoz kötöttek.