Hangzó Csipke | összművészeti fesztivál

Partner produkció Szent József Ház udvara
Partner produkció Szent József Ház udvara

Hangzó Csipke – összművészeti fesztivál

Hangzó Csipke összművészeti fesztivál

 

A Hangzó Csipke projekt új kezdeményezés, mely során új, helyi értékekre alapuló program valósul meg. A program a Balaton régió több településén élő közösségeket (Veszprém, Paloznak, Barnag, Mencshely, Balatonendréd, Balatonhenye) köti össze a helyi értékek közös megőrzése és megélése által. Az adott településen belül is erősíti a közösségi kapcsolatokat és új együttműködéseket teremt a kulturális csoportok között. A Hangzó Csipke program felfedi azokat a rejtett értékeket, melyekkel sokszor a helyi lakosok sincsenek tisztában, így erősíti a helyiek kötődését lakóhelyükhöz a kulturális gyökerek új szemléletű bemutatásával. Rávilágít azokra az értékekre, melyek méltatlanul feledésbe merültek.

A műsorfolyam a csipke és a hímzés finomságát mutatja be fizikai valójában és szellemi értelemben egyaránt. Vajon mit ad a vert csipke és a hímzés a készítőjének? Mit ad annak, aki viseli? Milyen dallamok szűrődnek át a csipke leheletkönnyű membránján? Milyen hagyományok, szokások ölelik körbe a csipkézést és a hímzést? Milyen műveket ihlethetett a csipke a komolyzenében? Műsorunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Fontos számunkra a fenntarthatóság

Hosszútávon működtethető programot álmodtunk meg, mely erősíti a társadalmi kapcsolatokat. A környezeti fenntarthatóságra is figyelmet fordítunk. Már a műsor kommunikációjában is kérjük vendégeinket, hozzák magukkal poharukat, és a közösségi közlekedést preferálják a helyszínre jutáshoz.

Esőnap: 2021. 09. 04. szombat, 15:00-20:30

Közösségépítés Ünnep

Jegy info

Jegyvásárlási infó: Szabadon látogatható

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!